Dali dva miliona evra na bazen kojeg nema

Bazeni koji su tokom Evropskog šampionata u vaterpolu bili postavljeni u beogradskoj Areni, trebalo je do juna prošle godine da budu instalirani u Vrnjačkoj banji, ali se to nije dogodilo.
"Danas" piše da je takav scenario bio predviđen kao deo prve faze osnivanja nacionalnog trenažnog centra za taj sport. Međutim, radovi stoje, a još uvek nema informacija da li će i kada biti okončani.
 
Za taj projekat država je izdvojila, što preko Ministarstva omladine i sporta koje je finansiralo opremu, što preko republičkog budžeta, iz kog su plaćeni bazeni, oko milion evra, dok je Vrnjačka Banja obezbedila još toliko za infrastrukturno uređenje lokacije, od čega je prva faza "teška" 150.000 evra, već isplaćena. 
 
Ipak, čitav posao kasni, pa su tako i bazeni planirani da se instaliraju u junu, postavljeni tek u novembru prošle godine, a prema nekim izvorima i to je izvedeno neuspešno, jer je jedna od konstrukcija pukla. To je možda i objašnjenje zašto sada na gradilištu bazena nema.
 
Selektor vaterpolo reprezetacije Dejan Savić kaže da nema nikakvu informaciju o tome da su bazeni pušteni u rad, pa ni planom za 2017. nije predviđeno da reprezentacije idu tamo na treninge i pripreme.
 
"Mislim da je zabluda to da bazeni sa evropskog prvenstva mogu tek tako da se prebace i koriste za slobodno plivanje. Jasno je da oni moraju da budu pokriveni, a to znači i nove radove, novi tender", objašnjava Savić za "Danas".
 
Nasuprot tome, kod predsednika Vaterpolo saveza Srbije, Miodraga Krivokapića, i dalje vlada uzbuđenje, te navodi da vaterpolisti jedva čekaju da se radovi završe i da jednog dana preraste i u zatvoreni bazen.
 
"Obišli smo radove prošle godine, bazeni su postavljeni, ali je potrebno da se pored njih izgrade svlačionice i drugi prateći objekti kako bi, nadamo se na leto, po okončanju prve faze, počeli da primaju sportiste", navodi Krivokapić. On dodaje da od leta do sada nemaju nikakve informacije dokle se sa radovima stiglo, zašto su zaustavljeni i kada će biti nastavljeni. Kaže i da vaterpolo savez ni na koji način u tome ne učestvuje, te da "čak ni na postavljanje temelja nismo bili pozvani".
 
Oni koji se bave vaterpolom ističu da Beogradu nedostaje upravo jedan ovakav objekat, s obzirom na to da dva najveća kluba, Partizasn i Zvezda, treniraju u lošim uslovima. Upravo zbog toga su negodovali klubovi kada su čuli da se nacionalni vaterpolo centar osniva u Vrnjačkoj Banji. Iako ne spore turistički potencijal, oni navode da najveći broj vaterpolista trenira u beogradskim klubovima, te da se izdvajaju ogromna sredstva za treninge.
 
Situacija u kojoj se čak ni u odabranoj sredini još ne koriste skupo plaćena sredstva, dodatni je razlog za nezadovoljstvo.
  • dule

    25.04.2017 11:11
    U ala ste uskogrudi. Pa nije plaćeno dva miliona evra za bazen koji ne postoji nego je napravljena velika ušteda od četiri miliona evra pošto nećemo morati da održavamo nepostojeći bazen. Znači da smo uštedeli dva miliona evra.

    Jupiiiiii.
  • Rade

    25.04.2017 10:57
    Sve strucnjak do strucnjaka dok se trose pare ovog naroda da su njihove takva budalastina im nikada nebi pala na pamet
  • Trubadur

    25.04.2017 10:05

    najbolji vicevi
    Otišao naš političar kod Grka, poslovnog partnera, i ima sta da vidi, Grk živi u neviđenom luksuzu. Pita ga ovaj naš političar:
    • Kako si uspeo sve ovo da stekneš?
    Grk mu odgovori:
    • Vidiš onaj most tamo?
    • Vidim.
    Grk:
    • Taj most je trebao da bude širok 20 metara, a ja ga napravio širokog 15 metara i od para za tih 5 metara razlike je sve ovo!
    Dođe sledeće godine Grk kod ovog našeg političara, a ovaj u triput većem luksuzu od njega.
    Grk će iznenađeno:
    • Kako si uspeo za samo godinu dana steći sve ovo?
    Naš političar odgovara:
    • Vidiš onaj most tamo?
    Grk:
    • Ne vidim.
    Naš političar:
    • Eeeeee....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.