Zaštitnik građana: Savamala odslikava stanje društva

Vršilac funkcije zaštitnika gradjana Miloš Janković izjavio je danas da slučaj Savamala odslikava stanje srpskog društva.
Janković je za TV N1 rekao da taj slučaj pokazuje da nema vladavine prava i podele vlasti i da svi nisu spremni da se povinuju Ustavu i zakonima. On je dodao da je "loptica na strani Tužilaštva i policije, koji ne rade svoj posao".
 
"Mehanizam da se neko natera ne postoji, upravo je tu problem što očigledno da odredjene institucije, koje su samostalne i nezavisne, zavise od neke eksterne volje, da li će ta eksterna volja odlučiti da to bude rešeno i ako to bude rezultat te eksterne volje, ni to neće biti dobro jer ostajemo u istoj situaciji", kazao je zaštitnik.
 
Janković rekao da je neophodno da same te institucije, poštujući vlastiti dignitet, preduzmu odredjene korake i da, izvesno sa zakašnjenjem, ali konačno ostvare svoju nadleženost i kažu šta se zaista desilo.
 
Tačno pre godinu dana grupa osoba s fantomkama je bagerima porušila nekoliko objekata u Hercegovačkoj ulici u Beogradu. Ta maskirana grupa je maltretirala i prolaznike u tom kraju, oduzimala im mobilne telefone i vezivala ih. Gradjani su pozivali policiju, ali ona nije reagovala i usmeravala ih na komunalnu policiju koja je govorila da to nije u njihovoj nadležnosti.
 
Do sada niko nije ni krivično ni politički odgovarao za rušenje u Savamali, nereagovanje policije i uznemiravanje gradjana. Predmet o Savamali (KTN-60/16) u tužilaštvu je i nakon godinu dana u predistražnoj fazi.
 
Objekti u Savamali su se nalazili na delu zemljišta do kojeg treba da se prostire urbanistički projekat "Beograd na vodi".
  • Mijat

    25.04.2017 21:25
    Savamala nece biti razresena dok je SNS na vlasti iz prostog razloga ako bi se pohapsili"totalni idioti"ova vlast bi ostala bez svojih najistaknutijih kadrova.
  • hmmm

    25.04.2017 19:32
    Naši građani (bolje rečeno podanici jer se tako ponašaju) su kao čovek koji kada mu se pokvari pilji u njega, ignoriše ga, gunđa ili prosto čeka da auto popravi neki ničim izazvani automehaničar. Prosto mi se sere od ljudi u srbiji.

    Ekipi iz inicijative Ne davimo beograd svaka čast, vi zaslužujete bolju Srbiju. I bolje sugrađane.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija