Vulin: Agencija "Largo" zatvorena, još tri izgubile dozvolu

Agencija za privremeno zapošljavanje "Largo Srbija" je zatvorena, koja je registrovana i u drugim zemljama kao "Largo Mađarska" i "Largo Slovačka", a još tri agencije su izgubile dozvolu, rekao je ministar za rad Aleksandar Vulin.
Vulin, koji je pre nekoliko dana u Bratislavi razgovarao sa kolegama iz Slovačke o zaštiti radnika koji se nalaze na privremenom boravku u inostranstvu, kaže da je potrebna međusobna razmena informacija sa državama u koje idu radnici iz Srbije. 
 
Agencije, kaže on, okupe naše radnike, potpišu sa njima ugovore, ali im ne kažu gde će ići, pa ne znaju šta će da rade, kolika će biti nadoknada, kakvi će biti uslovi, smeštaj... 
 
"Dogovorili smo se da naše inspekcije rada o ovim informacijama obaveštajavu jedna drugu, da proveravaju - ako je iz Srbije krenulo 1.000 radnika u Slovačku, a završili su u Mađarskoj, mi ćemo primetiti, jer smo obavestili slovačku inspekciju da je tamo trebalo da stigne 1.000 ljudi, a nije", objasnio je Vulin gostujući na RTS. 
 
On je istakao da je cilj Vlade Srbije da ti ljudi ostanu ovde da rade, ali da će, ako radnici već moraju i hoće da odlaze iz zemlje, dati sve da im pomogne da tamo gde odu budu zaštićeni, jer ne sme biti razlike između srpskog radnika i radnika iz EU. Upitan da li su i druge zemlje jednako zainteresovane da se taj problem reši, Vulin kaže da su im naši nadležni skrenuli pažnju i uspeli da ih upozore koliko je to opasno i za njih. 
 
"Ako imate neprijavljene radnike, oni vrše damping prema vašim radnicima, obaraju cenu rada, krše zakone, ne uplaćuhu doprinose...To je problem koji se tiče svih nas", zaključio je Vulin.
  • /

    03.06.2017 13:52
    /
    zato agencija kravcevko i dalje radi

    ups dobicu poziv za vezbu ako nastavim

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.