Zgrade dobijaju prve profesionalne upravnike krajem avgusta

Budući profesionalni upravnici zgrada danas će od 10 sati polagati usmeni ispit u prostorijama Privredne komore Srbije, što je poslednja od obaveza koje će prva grupa polaznika obaviti pred konačno zaposlenje.
Zgrade dobijaju prve profesionalne upravnike krajem avgusta
Foto: 021
Nakon pismenog ispita koji su položili svi kandidati, upravnici zgrada će polagati usmeni deo ispred četiri predavača.
 
"Jako smo ponosni na to što su svi položili pismeni ispit, ali dolazi malo teži deo. Moraće da polože četiri teme kod četiri predavača, a ispitivanje će trajati od 10 do 17 časova", rekla je za "Blic" Mirjana Kovačević, direktorka Sektora za edukaciju PKS.
 
Čim se i ovo polaganje završi, građani se upisuju u registar, a Mirjana Kovačević kaže da prvi profesionalni upravnici očekuju se krajem avgusta.
 
Stanari zgrada će, prema zakonskoj obavezi, do kraja godine morati da reše dilemu: upravnik ili profesionalni upravnik, a ako to ne učine, lokalna samouprava će imenovati prinudnog.
 
Podsetimo, kako su "Novosti" ranije pisale, obuka za profesionalnog upravnika zgada nije obavezna. O tome više OVDE.
  • Nervirach

    02.08.2017 09:15
    Profesija od sedmodnevnog kursa. Ovi sluze za usmeravanje para prema odredjenim podobnim firmama. Prosli su pokupili sve sto nije zasrafljeno a ovi grebu i kidaju jos sto je ostalo.
  • Nella

    02.08.2017 08:48
    Mizerija
    Najveći "privredni" uspeh PKS je petodnevni kurs za upravnika zgrade. Izgleda da je to teže od mastera i doktorata naših političara!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.