Smenjeni direktor škole najavljuje tužbu: Samo je važan dres

Smenjeni direktor Prehrambeno-ugostiteljske škole u Čačku Dragan Kovačević najavio je danas da će podneti tužbu sudu jer je, kako je ocenio, smenjen iz političkih razloga.
Kovačević je rekao da je "smenjen nezakonito, kršenjem procedura". Tvrdi da nije bilo propusta u radu škole kada je nekoliko učenika optužilo profesora za seksualno uznemiravanje i naveo da je i tužilaštvo odbacilo prijavu protiv tog profesora.
 
"Nije bitno što smo mi uštedeli prošle godine četiri miliona dinara, nego ih samo interesuje dres koji nose. To je ono što je strašno. Nije bitan rezultat nego je samo važan dres", rekao je Kovačević. Najavio je i da će kada bude dobio tužbu na sudu sam podneti ostavku.
 
Ministarstvo prosvete donelo je odluku o njegovoj smeni nakon izveštaja Republičke prosvetne inspekcije koja je posetila školu krajem jula, u kome je navedeno da su uočene nezakonitosti u radu prilikom ispitivanja slučaja seksualnog uznemiravanja učenika od strane profesora i da nije postpupljeno po preporuci ombudsmana. 
 
Kovačević je rekao da nije ispoštovana procedura prilikom smene jer Ministarstvo prosvete nije razmatralo njegove primedbe na izveštaj prosvetne inspekcije. On je rekao i da je taj izveštaj u suprotnosti sa izveštajem koji je sačinila ista inspekcija u maju kada je zaključila da nema nezakonitosti u radu direktora i škole.
 
Kovačevića, koji se na mestu direktora škole nalazio od njenog osnivanja 2003, podržali su kolektiv škole koji je najavio potpunu obustavu rada zbog njegove smene, Školski odbor i Savet roditelja.
  • Direktor

    09.10.2018 19:27
    Smena
    Mislite li da cete dobiti na sudu? I ja sam smenjen iz politickih razloga, ali ne znam da li da tuzim.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija