Bivši direktor EPS Aleksandar Obradović savetnik makedonskog premijera

Bivši direktor Elektroprivrede Srbije Aleksandar Obradović postavljen je u Kabinetu premijera Makedonije za spoljnog saradnika za ekonomska pitanja i saradnju sa zemljama u regionu, objavio je portal mkd.mk.
Kako se navodi, visina Obradovićeve mesečne zarade je 72.000 denara (oko 144.000 dinara).
 
Portal navodi da je tu informaciju dobio od službe Vlade Makedonije za informisanje i podseća da je Obradović nedavno spominjan kao mogući direktor državne energetske kompanije Elektrane Makedonije (Elem). Obradović je, navodi se, nedavno dobio državljanstvo Makedonije vladinom odlukom, u postupku koji se primenjuje za osobe koje su od posebnog ekonomskog, kulturnog, sportskog ili drugog nacionalnog interesa.
 
"Prema izjavama (makedonskog) premijera Zorana Zaeva, Obradović je bio planiran za prvog čoveka Elema, ali se čini da je Vlada od toga odustala nakon (negativnih) napisa po medijima o bivšem direktoru EPS", navodi mkd.mk.
 
Mediji su prethodno objavili da je Obradović dobio kancelariju u Elemu, a najveća makedonska opoziciona partiija VMRO DPMNE ocenila je da je on "kontroverzni balkanski mešetar" i izrazila sumnju da Zaev namerava da ga postavi za direktora državne energetske kompanije i da bi to mogao da bude prvi korak u njenoj rasprodaji.
  • Усрећили се!!!

    24.08.2017 08:36
    :))
  • pametniji su

    23.08.2017 23:49
    Makedonci
    Od nas Srba inace bi im upropastio elektroprivredu a ovako ce samo naneti nesto stete Zaevu
  • ST

    23.08.2017 22:15
    Bitange brzo nadju tezgu...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija