Osam meseci zatvora za trovanje psa u Surčinu

Slobodan Bogdanić osuđen je na osam meseci uslovne kazne jer je pre više od tri godine u Surčinu otrovao komšijinog psa.
Ova presuda je došla zahvaljujući Fondaciji za zaštitu životinja koja je objavila na Jutjubu video snimak trovanja psa u Surčinu. Na osnovu presude Trećeg osnovnog suda u Beogradu, on je dobio osam meseci zatvorske kazne sa rokom provere na tri godine zbog "ubijanja i zlostavljanja životinja".
 
Trovač je 19. januara 2014. godine u Ulici Nikole Zrninjskog razigranom psu koji se obradovao jer je video poznato lice podmetnuo pokvareno svinjsko pečenje, nakon čega je životinja počela da se grči. Prema priči žitelja Surčina pas je uginuo u teškim mukama, a oni su zbog ovog zlodela protestovali ispred Bogdanićeve kuće.
 
Krivični zakon iz 2006. godine prvi put u istoriji Srbije definisao je zlostavljanje životinja kao krivično delo. Od 2007. godine, kada je izrečena prva zatvorska kazna za ubistvo životinje, do danas 19 ljudi je osuđeno na kaznu zatvora, dok je blizu 300 lica pravosnažno osuđeno za zlostavljanje životinja, podaci su Organizacije za poštovanje i brigu o životinjama Orka.
  • gari

    20.09.2017 11:39
    Jovane, ne znaš kontekst cele priče. Mislim, ne znam ni ja, ali trebali bi više da znamo pre nego krenemo sa time da zaslužuje da bude ne znam koliko u samici.

    Ovi iz društava za zaštitu životinja u majstori u prećutkivanju razloga zbog kojeg se ovako nešto dogodi. Kao ono što su neki nudili 30.000 dinara za identitet osobe koja je otrovala stanarima jedne zgrade kuce, a između redova vidiš da su ti stanari hranili čopor na ulici, i tako glumili plemenitost.

    Osuđujte ljude onda kad nam država bude funkcionisala, kad komunalna policija bude izlazila na teren jer komšijin pas laje pod prozor ko vodeni bik, i slično.
  • Sinan Sakic

    20.09.2017 11:11
    Kad bi barem toliko osudjivali kriminalce .
  • clan 269

    20.09.2017 10:27
    Po Zakonu je mogao da dobije 3 godine zatvora.
    Uslovna kazna nije kazna vec upozorenje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija