"Aelius" iz Luksemburga jedini učesnik na tenderu za "Galeniku"

Komisija za sprovođenje postupka prodaje kapitala farmaceutske kompanije "Galenika" donela je odluku kojom predlaže Ministarstvu privrede da odobri dalje učešće u postupku kompaniji "Aelius" iz Luksemburga i odbaci prijavu kompanije "Amicus SRB" iz Beograda.
Otvaranje finansijske ponude kompanije "Aelius" predviđeno je za četvrtak, 26. oktobar, navodi se u saopštenju Ministarstva privrede.
 
Kako se precizira, Komisija je odluku donela pošto je pregledala dopunjenu dokumentaciju i konstatovala da ponuđač "Aelius", povezano lice sa "EMS S/A" iz Brazila, ispunjava kvalifikacione uslove u skladu s Javnim pozivom, dok ponuđač "Amicus SRB", povezano lice sa investicionim fondom "HBM" iz Švajcarskae, nije dostavio traženu dokumentaciju.
 
Ministarstvo privrede Srbije je 1. septembra raspisalo tender za prodaju 93,7 odsto kapitala Galenike, a početna cena na javnom nadmetanju je jedan evro uz obavezu kupca da uplati i 25 miliona evra za pokriće bankarskih dugova te kompanije.
 
Pokušaj privatizacije "Galenike" propao je početkom ove godine, pošto sa potencijalnim strateškim partnerom, rusko-britanskim konzorcijumom "Frontier-Petrovaks", nije postignut dogovor o preuzimanju dugovanja koje ta farmaceutska kompanija ima prema komercijalnim bankama.
  • Igor

    21.10.2017 22:56
    A taj "Aelius" iz Luksemburga je osnovana pre mesec dana

    https://opencorporates.com/companies/lu/B218087
  • Predragg

    21.10.2017 22:56
    Sudeci po googlu,u pitanju je investicioni fond iz luxemburga,nikako neka farmaceutska industrija. Znajuci da su bitange iz DB\JUL/SPS upravljale Galenikom ,cak i posle rusenja Milosevica,stvarajuci neprekidne gubitke i kraduci usput,ne bi se cudio da hoce,za male pare,umeravajuci novac kroz investicioni fond,da dodju do novog ,legalnog i opranog bogatstva.
    Odlicno je ako sam u krivu,ali,bojim se da nisam.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija