Ne zna se da li među žrtvama u Berlinu ima srpskih državljana

Konzul Srbije u Berlinu Kosta Simonović rekao je da nema podataka o tome da li među poginulima i povređenima na Božićnom vašaru u Berlinu ima državljana Srbije.
Prema rečima Koste Simonovića, Ambasada se odmah posle napada u Berlinu obratila policiji i upućena je na krizni štab Ministarstva spoljnih poslova.
 
"Ambasada je u kontaktu sa kriznim štabom i trebalo bi od njih da dobijemo obaveštenje da li se među žrtvama nalaze državljani Srbije, ali zasada nema takvih informacija", rekao je Simonović. 
 
Upitan da opiše kakva je trenutno atmosfera u Berlinu, on je rekao da su građani uplašeni ali da nema panike.
 
Centar grada je zatvoren oko dela gde se nalazio Božićni vašar.
 
Za sada nije potvrđeno ni da li odgovornost za napad snosi Islamska država, a više o tome se očekuje na konferenciji za štampu u 13 časova, rekao je konzul Simonović.
  • jel

    20.12.2016 12:12
    Hteli ste ih,samo ste ih primali,eto vam ih sad vasi ljubimci sta vam rade po zapadnoj evropi. E moji vi!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet