Zatvoreno sirotište koje je prodavalo bebe

Policija je zatvorila danas sirotište na istoku Indije i uhapsila njegove vlasnike zbog prodaje beba parovima koji nemaju decu, proveravajući istovremeno da li je ta akcija imala veze sa nekom širom operacijom trgovine ljudima.
Sirotište u gradu Džalpajguri u zapadnom Bengalu koje je vodila jedna neprofitna organizacija, prodalo je najmanje 20 dece na usvajanje, saopštila je policija.
 
Osoba koja je bila na čelu sirotišta, takođe je vodila i sklonište za siromašne žene čije je bebe prodavala, a njima govorila da su bebe rođene mrtve.
 
Hapšenje 18 osoba, uključujući doktore, babice i vlasnike dobrotvornih organizacija, dogodilo se samo tri meseca nakon što je 13 beba spašeno i dva skeleta beba pronađena u blizini luke grada Kolkata.
 
Kako se navodi, te osobe su uhapšene jer se sumnja da su uzele bebe odmah po rođenju, a manjaka su rekle da su bebe rođene mrtve.
 
Agencija prenosi da su bebe prodavane za od 1.500 do 3.000 dolara, a da eksperti u Indiji kažu da je trgovina bebama postala ozbiljan biznis u toj zemlji. Najmanje 17 dece koja su bila smeštena u sirotištu u Džapalgapuriju nije pronađeno i ne može im se ući u trag, preneo je Rojters.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet