Bavarska uvodi zabranu nošenja burke i nikaba

Nemačka savezna pokrajina Bavarska namerava da uvede zabranu nošenja burke i nikaba, odnosno vela koji u potpunosti ili delimično pokriva lice.
Zabrana bi se, između ostalog, odnosila na zaposlene žene u državnoj službi, školama i univerzitetima.
 
Kako BBC prenosi, zabranom bi bila obuhvaćena i javna mesta, odnosno situacije u kojima se zahteva identifikacija ženske osobe.
 
Sa druge strane, kritičari predloga zabrane navode da će ona imati mali uticaj na građane Bavarske pošto u toj pokrajini živi mali broj muslimanki koje nose burku ili nikab.

Teme

burka
  • X

    22.02.2017 19:26
    X
    Hahaha, dobar ali istinit komentar. Bravo.
  • ja

    22.02.2017 18:34
    O hvalim te Bože, kad sam tamo i vidim ih prvo šta mi padne na pamet je da će da podignu haljinu i uzviknuti ono svoje prepune dinamita!

    To su trebali davno da urade. Sve šta oni ne daju nama kad odemo u te njihove zemlje, mi treba sto puta više.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.

Aprilski sneg pao u BiH i Hrvatskoj

U delovima Bosne i Hercegovine danas je počeo da pada sneg, a među prvima su se zabelili Bosanski Novi, Bosanska Kostajnica i Bosanska Krupa.