Odeljenje prvaka rasformirano posle samo pet dana škole

Jedno odeljenje prvaka Osnovne škole "Jovan Popović" u Inđiji rasformirano je posle samo pet dana, a roditelji sada pišu peticiju i traže da se vrati učiteljica koja je dobila otkaz.

Prema rečima roditelja učenika trećeg odeljenja prvog razreda ove škole, učiteljica Katarina Milošević im je držala nastavu prvih dana škole, a deca su bila zadovoljna.

"Njihova učiteljica je posle pet dana dobila otkaz, a odlučili su da decu iz našeg odeljenja raspodele u dva, iako po broju imamo pravo na još jedno odeljenje. Bunili smo se, ali ništa", kaže za "Kurir" roditelj Dalibor Bilovus.

Nezadovoljni ovom odlukom, roditelji i mališani su odlučili da naprave peticiju i zamole nadležne da se učiteljica vrati na posao, te da se deca ponovo spoje u jedno odeljenje.

"Pišemo peticiju kako deca uzrasta od šest i sedam godina ne bi morala da trpe posledice nečijih političkih odluka. Kod dece su već primećene velika nesigurnost i nervoza, a u tom odeljenju bilo je šest đaka sa posebnim potrebama", naveli su roditelji.

Direktorka OŠ "Jovan Popović" Borka Popović demantuje navode roditelja da je bilo dovoljno učenika da se oformi i treće odeljenje.

"Nismo imali dovoljan broj đaka po propisima, pa smo morali da rasformiramo treće odeljenje. Prosto, ne postoji dovoljan broj učenika, jer je za formiranje još jednog odeljenja potreban 61 učenika, a mi imamo 58", kratko je prokomentarisala ona.

  • Ich

    08.10.2016 15:20
    Da li je moguce da toliko ne citate vest? Kaze zena lepo za jos jedno odeljenje nije dovoljno 58 ucenika koliko sad imamo (ukupno u celo prvom razredz). U prevodu direktorica nema zaledjinu da lazira podatke i dobila je nalog da se odeljenje rasformira.
  • NS

    07.10.2016 16:12
    Ne razumem
    ..."Prosto, ne postoji dovoljan broj učenika, jer je za formiranje još jednog odeljenja potreban 61 učenika, a mi imamo 58"? Zar u jedno odeljenje ide 61 učenik?!!! Da li je odeljenje isto što i razred? Jedna učiteljica prvog razreda ima koliko đaka-prvaka?
  • Andrea

    07.10.2016 15:47
    58 učenika
    Mislim da je 58 učenika sasvim dovoljno za jedno odeljenje. Nas je bilo manje od 30. U gimnaziji nas je bilo dvadesetak u odeljenju. Kako prosvetni radnici uspevaju da kontrolišu 60 đaka?! To je previše! Kolike su te učionice u koje staje 60 đaka?!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.