VIDEO: Aktivisti Inicijative mladih napadnuti na tribini SNS-a

Aktivisti Inicijative mladih za ljudska prava koji su večeras u znak protesta u Beški prisustvovali tribini u organizaciji lokalnog odbora Srpske napredne stranke, na kojoj je govorio haški osuđenik Veselin Šljivančanin, povređeni su kada ih je napala grupa prisutnih.
Kada je Šljivančanin počeo da govori aktivisti Inicijative izašli su ispred stola, počeli da duvaju u pištaljke i razvili transparent na kojem je pisalo: "Ratni zločinci da zaćute da bi se progovorilo o žrtvama".
 
Tada je došlo do koškanja, a prisutni na tribini pocepali su plakate Inicijative i njihove aktiviste izbacili napolje. Iz sale je tada izbačena i ekipa televizije N1.
 
 
Aktivisti Inicijative kažu da su ih i napolju krupni mladići tukli i šutirali. Prema rečima Anite Mitić iz Inicijative mladih, svih devetoro aktivista koji su došli u Bešku je povređeno, od kojih je dvoje završilo u Hitnoj pomoći.
 
Na lice mesta izašla je i policija koja je obavila uviđaj i uzela izjave od aktivista Inicijative.
 
SNS: Grupa huligana prekinula tribinu
 
Srpska napredna stranka saopštila je da je "grupa huligana prekinula tribinu SNS u Beški i brutalno uznemirlila učesnike tribine, građane koji su mirno i dostojanstveno slušali govornike".
 
Kako se navodi, "toj grupi huligana nije bilo dovoljno što su na najbrutalniji način pokušali da spreče slobodu govora, što su se nasilnički isprečili ispred govornice, razvili svoje propagandne transparente, histerično duvali u pištaljke, već su i izbeglicama iz Krajine psovali srpsku majku i vikali im da su zločinci".
  • Вукашин

    20.01.2017 18:37
    чек,чек...
    Нису "они" учествовали на трибини него су упали на трибину и прекинули је, развијајући увредљиви транспарент. Шљиванчанин јесте хашки осуђеник, али јесте и частан официр који је, командујући јединицом, следио обавезе Уставом СФРЈ и официрском заклетвом одређене.
    Даље, када је "онај" ономад прекинуо трибину на Филозофском тада је осуђен за упад и прекид трибине. Зар по истом принципу и "ови" што су упали нису у истом кошу са "оним"? Како то да је у првом случају фашиста "онај" који је упао, а у другом није фашиста "овај" који упада и прекида, него неко ко је трибину организовао???
  • Magda

    19.01.2017 06:30
    Borci za cija prava
    Inicijativa za ljudska prava? Licemerstvo i to skolski primer.
  • Regica

    18.01.2017 12:25
    @ Slobodan

    ti mi sigurno nisi brat, cobane
    Nikad ne reci nikad...cakani

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina