Fakultetima širom Vojvodine 48 miliona na pokrajinskom konkursu

Fakulteti, visoke škole i studentski centri iz Novog Sada, Subotice, Zrenjanina, Sombora, Sremske Mitrovice i Kikinde dobili su sredstva na tri konkursa Pokrajinskog sekretarijata za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost u 2017. godini.

Sredstva, u ukupnom iznosu do 48 miliona dinara, dobila je 21 ustanova, i to za sufinansiranje tekućih popravki i održavanje zgrada, objekata i opreme ustanova visokog obrazovanja, potom za sufinansiranje tekućih popravki i održavanje zgrada, objekata i opreme ustanova studentskog standarda, kao i za sufinansiranje nabavke mašina i opreme u ustanovama visokog obrazovanja.

  • Mm

    18.05.2017 22:46
    @www
    Netačno, ovaj put, kao i prethodni i privatni fakulteti su dobili sredstva. Čak je promenjen uslov da ne mogu isti rukovodioci bez obzira na uspeh da dobiju dve godine za redom projekat - kako bi "svi imali iste šanse" - a u nauci nisu svi isti
  • www

    18.05.2017 18:46
    @falš
    Radi se o fakultetima koji su deo Unjiverziteta u Novom Sadu: Ekonomski u Subotici i tehnički "Mihajlo Pupin" u Zrenjaninu, učiteljski na mađarskom jeziku u Subotici, kao i visoke škole za obrazovanje vaspitača u Kikindi i Sremskoj Mitrovici. Možda da se informišete, pre nego što počnete da sumnjate?
  • falš

    18.05.2017 15:01
    Nisam znala da su retki gradovi Vojvdine koji nemaju visokoškolske ustanove a tek fakultete.
    Dok se deli lovam sumnjam da se radi o privatnim visokim školama i fakultetima, osnovanim od uglednih SNS kadrova zarad pribavljanja falš diploma.
    Za odlazak naših sjajnih robotičara u Francusku na takmičenje, nema love.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina