Prodata knjiga s potpisom Ane Frank za 62.500 dolara

Zbirka bajki na kojoj je potpis poznate nemačka devojčice jevrejskog porekla Ane Frank prodata je za 62.500 dolara na aukciji u Njujorku, odnosno dvostruko više od početne cene, saopštila je danas galerija Svon Oukšen koja je organizovala prodaju.
U pitanju je knjiga bajke braće Jakoba i Vilhema Grima uključujući i čuvene priče "Snežana i sedam patuljaka" i "Ivica i Marica" koja ja pripadala Ani Frank, slavnoj po svom potresnom dnevniku prodatom u 30 miliona primeraka i prevodom na 67 jezika.
 
Ana Frank je na prvoj strani knjige, objavljenoj 1925. godine, napisala svoje i ime sestre Margot. Devojčica koja je jedna od najpoznatijih žrtava Holokausta, izgubila je knjigu kada je njena porodica otišla u Amsterdam da pobegne od nacista.

Knjiga s početnom cenom od oko 30.000 dolara prodata je za 62.500 dolara posle nekoliko minuta na aukciji.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti