FOTO: Kuća na Drini među najčudnijim građevinama na svetu

Novinari britanskog "Dejli mejla" napravili su listu najčudnijih građevina sveta, među kojima se našla i kućica na Drini kod Bajine Bašte.
Ovo nije prvi put da strani mediji pišu o interesantnoj kući koju počeo da gradi Milija Mandić sa drugovima 1969. godine. Naprotiv, i "Dejli mejl" joj je već posvetio članak u kom je izraženo čuđenje kako struktura odoleva vremenu.
 
Ipak, sada se našla na listi "najbizarnijih građevina sveta". Osim nje, tu su i manastir u Gruziji, portugalska "Flinston" kuća u kamenu, "usamljena" kuća na islandskom ostrvu, neobična građevina osmišljena kao kuća za goste u Čileu, švedska kućica na drvetu sa ogledalima, okruglasta drvena građevina u Kanadi i kuća od granita u Nambiji.
 
Ideja o gradnji kućice na Drini nastala je tokom leta 1968. godine kada se nekoliko momaka posle kupanja sunčalo na steni. Narednog leta Milija Mandić, tada sedamnaestogodišnjak, sa drugarima počinje gradnju. Materijal su prenosili kajacima i čamcima, a veće komade koji su bili suviše teški puštali su u reku nekoliko kilometara uzvodno, pa ih potom vadili i izvlačli na stenu.
 
Pogledajte i ostale čudne kuće na listi "Dejli mejla":
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.