VIDEO: Učitelji idu na časove aplaudiranja

Učitelji u malezijskoj provinciji Terenganu su navodno krenuli na časove aplauza.

Sve je krenulo od jedne bizarne poruke Šafrudina ali Husina, provincijalnog direktora za obrazovanje, koji je poslao poruku svim direktorima škola preko WhatsAppa, gde im govori da bi njihovi učitelji i nastavnici svake sedmice trebalo da imaju vežbe aplauza u trajanju od bar pet minuta.

Naime, na proslavi Dana učitelja primećeno je da mnogi nisu tapšali nakon njegovog govora. Štaviše, u toj poruci, koja se proširila svim malezijskim forumima, stoji da bi nastavnici trebalo da snime svoje vežbe i da snimak pošalju direktoru škole kao potvrdu.

"Zahtevam da još od sutra svi nastavnici počnu sa vežbanjem aplauza kako bi stekli naviku. Takođe, poželjan je snimljeni dokaz vežbe. Ovo se odnosi kako na dame, tako i na gospodu učitelje, bez izuzetka", napisao je Šafrudin u ovoj poruci.

Ipak, sam Šafrudin tvrdi da je reč o šali koja se otela kontroli. On priznaje da je poslao poruku direktorima škola, ali da nije verovao da će ga ozbiljno shvatiti.

"Ta poruka o aplauzima je trebalo da bude šala, a ovo je sve otišlo predaleko. Dakle, svi koji su u mojoj grupi na WhatsAppu su direktori škola koje smatram svojim prijateljima. Prvenstveno sam želeo da se našalim s njima, a ne da bilo šta naredim", rekao je on.

Ipak, nakon samo nekoliko dana, kada je video da je sve to otišlo predaleko, on je promenio priču. Priznavši da je poruku poslao 81 direktoru, on je kasnije rekao: "Istina, jesam poslao taj zahtev direktorima škola, jer mislim da su poštovanje nečijeg govora i nagrađivanje aplauzom zapravo vrednosti koje se moraju poštovati. Na kraju krajeva, oni moraju biti uzor svojim učenicima. Ako oni ne znaju aplaudirati, neće ni učenici znati", rekao je on.

Zanimljivo je da je čak pet direktora škola ovaj zahtev shvatilo ozbiljno i naredilo svom osoblju da počnu sa sedmičnim vežbama tapšanja.

"Ne znam da li je šala ili ne, ali mi nemamo izbora jer je instrukcija došla sa vrha i mi je moramo sprovesti", rekao je jedan direktor škole koji je želeo da ostane anoniman.

Bila šala ili ne, na forumima se pojavio i video-snimak jedne vežbe aplauza, gde su nastavnici uključili i učenike.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.