Hrvat prodavao mobilni koji nije ni lansiran

Oglas koji je osvanuo na hrvatskom portalu Njuškalo, zasenio je sve prethodne.

Informaciju o Hrvatu koji je objavio oglas u kojem navodi kako "prodaje mobilni Sony Xperiju F833X za 3,5 hiljada kuna" rekordnom brzinom preneli su gotovo svi svetski portali specijalizovani za mobilne telefone.

Vest se proširila iz jednog razloga - Sony Xperiju F833X je telefon koji Soni još nije zvanično ni predstavio ni objavio njegove specifikacije, a kamoli pustio u prodaju.

Ispada, dakle, da je neko iz Hrvatske na Njuškalu pokušao da proda mobilni koji bi, prema nekim najavama, trebalo da bude predstavljen najranije u septembru, a za tako nešto postoje dva moguća razloga:

Prvi je da je reč o nekome ko je na neki način povezan sa Sonijem, pa ima pristup njihovom još nepredstavljenom modelu mobilnog telefona, čije je slike ilegalno postavio na internet. Iako bi ovo bio prvi takav slučaj u Hrvatskoj, slični scenariji u kojima se informacije o mobilnim telefonima koji još nisu zvanično predstavljeni "slučajno" pojave na internetu u svetu se događaju nekoliko puta godišnje.

Drugi mogući razlog jeste da je neko jednostavno postavio slike nekog sličnog mobilnog koje je preuredio u fotošopu i to isključivo kako bi zaradio na naivnim kupcima.

Bilo kako bilo, teško će se saznati ko je bio misteriozni prodavac jer su na Njuškalu već uklonili oglas i sve informacije o prodavcu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.