Pobedio na izborima jer je stariji od suparnika

Novoizabranom gradonačelniku malog grada Karijusa na severoistoku Brazila Žoseu Fernandesu Fereiri verovatno nikada ranije nije bilo toliko drago što je stariji od nekoga.

Na lokalnim izborima kandidat stranke desnog centra PSDB osvojio je 5.811 glasova, a isti broj je osvojio i njegov suparnik Antonio Valdenizo da Kosta iz manje stranke PMB.

Prema članu 110 brazilskog izbornog zakona u slučaju izjednačenog broja osvojenih glasova pobednik je stariji kandidat, pa je tako gradonačelnik postao Fereira koji ima 46 godina, pet više od Da Koste.

Brazil nije jedina zemlja koja poštuje prednost starosne dobi u slučaju mrtve izborne trke.

  • Analiticar

    05.10.2016 21:49
    Analiza
    Kod nas tradicionalno na svim izborima je pravilo da mozes pobediti ako si pokvareniji od svih suparnika, a sto dovoljno govori kakvi smo

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.