Ko je najgojazniji, a ko najmršaviji u Evropi?

Svaka šesta osoba u Evropskoj uniji je gojazna, što iznosi 15,9 odsto populacije Starog kontinenta.

S 26 odsto gojaznog stanovništva, Maltežani su proporcionalno najgojaznija nacija u Evropskoj uniji, navodi se u podacima evropske statističke agencije Evrostat. 

Rezultati su takođe pokazali da najmanje razloga za brigu imaju Rumuni - gojazno je 9,4 odsto nacije.

Istraživači su otkrili i da, što je starija starosna grupa, to je procenat gojaznih veći. Izuzetak čini jedino grupa osoba starijih od 75 godina. Samo 5,7 odsto osoba do 24. godine je gojazno, u poređenju s 22,1 odsto u starosnoj grupi od 65 do 74 godine.

Postoji takođe i jasna veza između obrazovanja i gojaznosti. Među niskoobrazovanima procenat gojaznih iznosi 19,9, a među visokoobrazovanima 11,5 odsto. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

VIDEO: Najudaljenije mesto na svetu traži radnike

"UK Antarctic Heritage Trust", ekipa koja se brine o održavanju objekata na Antarktiku, zapošljava nove članove za svoj antarktički tim, a prijave su otvorene za sve stanovnike Ujedinjenog Kraljevstva