Prevario ju je muž poslanik pa traži da poslanici zbog preljube izgube mandat

Prevarena supruga bivšeg poslanika vladajuće poljske stranke Pravo i Pravda pokrenula je kampanju i osmislila predlog zakona kojim bi se isterao nemoral iz poljskog parlamenta, posebno iz poslaničkog hotela Sejma a koji bi predviđao i da se oženjenim poslanicima i senatorima zbog veza sa koleginicama automatski oduzme mandat.
Prevario ju je muž poslanik pa traži da poslanici zbog preljube izgube mandat
Foto: 021
"Moj muž, poslanik Marijuš Antoni Kaminjski prevario me je u Sejmu sa partijskom koleginicom. Moj muž je preljubnik. Nije jedini. U poljskom Sejmu su nabujali preljuba i razvrat. Čovek koji izvrši preljubu jednostavno je izdajica. Ima li mesta izdajicama u poljskom parlamentu? Nema!", napisala je Ana Kaminjska u pozivnici na Fejsbuku za peticiju za novi zakon.
 
Predlog zakona koji Ana Kaminjska namerava da s potrebnim brojem potpisa preda Sejmu na usvajanje kao zakon iz građanske inicijative predviđa da preljuba poslanika dokazana pred sudom povlači automatski doživotnu zabranu kandidovanja u parlament.
 
Uz zakletvu kada svečano preuzima poslanički mandat, novi poslanik morao bi da potpiše da se odriče mandata ukoliko prevari svog bračnog partnera a takođe bi morao da podnese pismenu potvrdu da mu suprug ili supruga odobravaju da bude poslanik.
 
Prevarena Kaminjska želi u začetku da spreči preljube u parlamentu i tako što bi zabranila neoženjim i neudatim Poljacima da uopšte dobiju funkciju poslanika.
 
Poslanički hotel u zgradi Sejma poljskog parlamenta u kome borave poslanici iz unutrašnjosti, oni koji nisu iznajmili stan u Varšavi, godinama je bio dežurna tema na naslovnicama poljskih tabloida, često sa fotografijama ponekog pijanog poslanika kako spava u hodniku, sve dok rukovodstvo Sejma nije pravilnikom novinare iz hotela proteralo i zabranilo im da tamo snimaju.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.