Sutra stiže leto, biće pakleno

Sutra u 6 sati i 24 minuta počinje leto. RHMZ upozorava na visoke temperature u Srbiji, a svetski meteorolozi na "pakao" za južnu Evropu.
Republički hitrometeorološki zavod upozorio je da Srbiju od petka, 23. juna, čekaju veoma visoke temperature. Na području cele zemlje temperature će se kretati od 34 do 37 stepeni Celzijusovih.
 
Inače, meteorolozi su ranije najavili duga razdoblja vrućine i nekoliko opasnih toplotnih udara koji će stvarati probleme na području južne i istočne Evrope. 
 
Dugo, vruće leto očekuje se širom južne Evrope, a očekuju se dugi periodi natprosečno visokih temperatura na području Italije i Balkana, piše "Aku veder". Posebni talasi vrućina očekuju se tokom juna i jula, a temperature iznad 32 stepena biće uobičajene tokom celog leta. 
 
Toplo i sušno vreme će se sa Italije i Balkana premeštati na istok Evrope. Ipak, intenzitet toplote od Poljske do Balktika, preko Belorusije i Ukrajine neće biti toliko jak. Najveća opasnost od pojave dužih, opasnih toplotinih udara biće na području Makedonije, Mađarske i Rumunije. 
 
Još jedno sušno leto očekuje Španiju i Portugal, navodi "Aku veder", a to će povećati pretnju šumskih požara. Jedan od najgorih požara u istoriji zemlje pogodio je Portugal i tom prilikom poginulo je više od 60 osoba. 
 
Međutim, vremenskih neprilika biće i u Nemačkoj i Poljskoj, tamo se prema prognozama, tokom leta mogu očekivati jake oluje. 
 
Inače, dan pred zvaničan početak leta, jugozapad SAD pogodile su velike vrućine, a temperature u pojedinim gradovima dostigle su i 48 stepeni Celzijusa. Opširnije – OVDE.
  • Ime

    21.06.2017 13:36
    Naslov
    "Najveća opasnost od pojave dužih, opasnih toplotinih udara biće na području Makedonije, Mađarske i Rumunije."
    Sreca nasa, pa ce nas zaobici. Nema razloga za brigu. Narocito se raduju svi koji rade napolju sto ce moci neometano da nastave sa svojim poslovima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

VIDEO: Najudaljenije mesto na svetu traži radnike

"UK Antarctic Heritage Trust", ekipa koja se brine o održavanju objekata na Antarktiku, zapošljava nove članove za svoj antarktički tim, a prijave su otvorene za sve stanovnike Ujedinjenog Kraljevstva

Pentagon: Nema dokaza o vanzemaljcima

Pentagon je objavio novi izveštaj koji se nadovezuje na objavu iz 2022. da tada novoosnovani Sektor za rešavanje anomalija svih domena (AARO) nije pronašao dokaz koji bi ukazao na vanzemaljce.