Novosađani posle 19 godina oslobođeni za zloupotrebu položaja u NIS-u

Novosađani Srboljub Stanković (77) i Slavko Popović (68) novosadski Viši sud je oslobodio optužbe da su zloupotrebili službeni položaj u krivičnom postupku koji je trajao je 14 godina, i to za radnje koje su preduzete tokom 1998. godine, dakle pre 19 godina.
Novosađani posle 19 godina oslobođeni za zloupotrebu položaja u NIS-u
Foto: 021.rs
Kako piše "Dnevnik", penzionisani diplomireni inženjer geologije Srboljub Stanković teretio se da je tokom 1998, u svojstvu direktora NIS-a i B direktora u Bordu zajedničke kompanije "RDS–Naftagas" LTD sa sedištem u Londonu, koju je osnovao NIS Novi Sad s inostranim preduzećem "RDS Oilfield Services" LTD iz Londona, iskorišćavanjem i prekoračenjem granice svojih službenih ovlašćenja, pribavio imovinsku korist inostranom preduzeću "RDS RIG Design" LTD London, a na štetu NIS Novi Sad, a takođe i imovinsku korist inostranom preduzeću "RDS Oilfield Services" LTD Kipar, takođe na štetu NIS-a.
 
Okružni javni tužilac je zahtev za sprovođenje istrage podneo 3. aprila 2003. godine, a na osnovu njega je istražni sudija 2007. godine doneo rešenje o sprovođenju istrage.
 
"Nakon svih izvedenih dokaza u toj krivičnopravnoj stvari te pravilnom i podrobnom analizom istih tih dokaza nadao sam se da će Tužilaštvo tokom postupka odustati od krivičnog gonjenja u odnosu na mog branjenika Srboljuba Stankovića, ali se to nije desilo", predočio je za "Dnevnik" advokat Ljubomir Apro. "Bio sam ubeđen u to da će se na kraju doneti zakonita i pravilna presuda kojom se Stanković oslobađa optužbe, što se i desilo danas, kada je postupajući sudija Miroljub Novićević javno objavio presudu kojom se Srboljub Stanković oslobađa optužbe."
  • Nenad

    05.05.2017 00:24
    Samo bezanija odavde deco
    19 godina im treba za resenje koje ce student prve godine pravnog fakulteta da resi ne za 19 meseci vec za 19 dana.Posle me neko pita zasto nista vise ne placam ovoj "drzavi" ni dinara nikome niti poreza niti doprinosa ni racune vise nemam nameru da placam redovno jer ima razloga nakon svega ovoga sto procitam.STo vise placas ovoj drzavi poreza sve te vise krade.Prvi primer i dokaz-pravosudje.Tuzioci.Sudije.Pravobranioci.Koliko plata je taj sudija dobio za 19 godina da bi nakon 19 godina doneo resenje o oslobadjanju?I takve trebam da hranim i oblacim i obezbedjujem im penziju od svojih para,svog doprinosa i poreza?
  • ns

    30.04.2017 16:28
    Ma nevinasce kao i svi drzavni direktori 90tih... Samo im pogledajte imovinske karte porodica i dobicete sve odgovore!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika