FOTO: Pešačke staze u Jevrejskoj gotove do maja

Radovi na rekonstrukciji pešačko-biciklističke staze u Jevrejskoj ulici biće završeni početkom maja.

Radovi na rekonstrukciji pešačko-biciklističke staze u Jevrejskoj ulici biće završeni početkom maja.

Popločavanje trotoara sa strane Futoške pijace skoro je gotovo i ona je prohodna za pešake. U delu ulice sa strane Sinagoge radnici JKP "Put" su počeli rušenje i iskop asfalta, a raskopane površine nasute su tucanikom radi bezbednosti pešaka.

Na Detelinari, na Rumenačkom putu, od Avijatičarske ulice do nadvožnjaka počela je izgradnja biciklističke staze, dok se u ulici Filipa Filipovića asfaltira kolovoz čime su nastavljeni poslovi na bokovskim uređenjima u naseljima. Uporedo sa Detelinarom ovi radovi se izvode i u bloku Pariske komune, gde je trenutno u toku revitalizacija pešačkih staza.

U toku su radovi i na sređivanju kolovoza, pešačkih staza i parkinga u ulicama Mladena Leskovca, Bogdana Garabandina, Đurđa Brankovića i vojvode Šupljikca. U drugoj fazi radova u Ulici vojvode Šupljikca ustanovljeno je da se toplovodne instalacije nalaze na neodgovarajućoj visini. Iz tog razloga, Toplana će morati da zameni postojeće instalacije, pa će putarski radovi biti usklađeni sa dinamikom tih radova.

Trenutno se u gradu izvode radovi u 89 ulica.

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Servisne informacije