Gradski prevoznik dobio pet solo autobusa

U GSP je pristiglo pet solo autobusa marke Ikarbus koji su jesenas kupljeni na tenderu za 79,8 miliona dinara bez PDV-a.

Kako je za 021.rs potvrđeno u gradskom prevozniku, autobusi će pošto prođu tehničku probu i registraciju, narednih dana biti uvedeni u prevoz.

Podsetimo da je GSP početkom godine već dobio šest solo autobusa vrednih preko 116 miliona dinara koji već uveliko voze, kao i pet solo autobusa koji su isporučeni prošle godine.

GSP trenutno čeka i na isporuku 10 zglobnih autobusa koje takođe proizvodi Ikarbus, a oni su kupljeni za 2,5 miliona evra. Ovo je inače i prva nabavka zglobnih autobusa posle 10 godina.

Dodajmo da će  gradski prevoznik nastaviti nabavku novih autobusa i u 2016. godini, a trenutno je izvesno da će biti raspisan tender za kupovinu pet solo autobusa putem lizinga zašta je Skupština grada dala saglasnost pre nekoliko dana i ta kupovina bi trebala da iznosi oko 100 miliona dinara.

Autor: 021.rs / foto Autobusi.net

  • Gile

    31.03.2016 15:55
    za promenu,prethodne vlasti su unistastavale gsp i vozni park pogotovu a za promenu kupuju se novi autobusi.
  • Xy

    30.03.2016 10:31
    Autobusi
    U GSP Novi Sad ne znaju kada su zadnji put oprali autobuse spolja a o unutrašnjem delu da ne pričamo. Autobusi su leglo raznih boleština.
  • dzoni

    30.03.2016 10:14
    ...
    Treba isterati dzabolebarose iz GSP-a i napokon da neko napravi red voznje za Kac,Budisavu i Kovilj kako treba i dolikuje.Naravno kad bi isterali dzabolebarose i karte bi pojeftinile...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.