Gradska priznanja uručena dobitnicima na Dan oslobođenja Novog Sada

Povodom 23. oktobra Dana oslobođenja Novog Sada, danas su u Gradskoj kuće uručene Oktobarska nagrada i Novembarska povelja ovogodišnjim dobitnicima, kao i priznanje počasnom građaninu Novog Sada prof. dr Žan-Pjeru Locu.

"Danas pričamo o posebnim ljudima, o onima čiji životi su pre 72 godine uzidani u nove temelje našeg grada i koji danas čine da naš grad bude izuzetan. Jer danas je 23. oktobar – Dan oslobođenja Novog Sada od fašizma. Dan u kojem slavimo slobodu, sećajući se onih koji su za nju dali svoje živote, odajući poštu njihovim žrtvama, poklanjajući se njihovim senima. Nikada nećemo odustati od temeljnih vrednosti antifašizma i slobodarstva, kao ni od borbe za bolji život, bolji standard, za sigurniju, bezbedniju i moderniju Srbiju, i naš Novi Sad. Takođe, danas čestitamo Novosađanima i našem prijatelju iz Francuske, koji svojim radom čine da Novi Sad bude najbolje mesto pod suncem", rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Oktobarskom nagradom odato je priznanje Muzičkoj omladini Novog Sada za pola veka negovanja i promocije kvalitetnih muzičkih sadržaja festivala NOMUS, i Udruženju penzionera grada za 70 godina socijalno-humanitarnog i volonterskog rada. Novinar Nenad Ćaćić dobio je visoko gradsko priznanje za objektivno i profesionalno novinarsko izveštavanje i promociju vrednosti Novog Sada.

Novembarska povelja pripala je direktoru Gimnazije "Jovan Jovanović Zmaj" dr Radivoju P. Stojkoviću za dugogodišnji uspešan rad kojim je afirmisao kvalitetan prosvetni kadar i posvećenost učenika sticanju najviših znanja i osvajanju domaćih i međunarodnih priznanja čime je nastavljeno negovanje tradicije Gimnazije "Jovan Jovanović Zmaj". Drugi dobitnik Novembarske povelje je majstor Lukači Lajoš koji je to priznanje zaslužio zbog višedecenijske posvećenosti i predanog volontorskog rada na održavanju sata na Petrovaradinskoj tvrđavi.

Direktoru onkološke bolnice Tenon u Parizu, internisti onkologu profesoru dr Žan Pjer Locu uručeno je priznanje počasnog građanina Grada Novog Sada, čime mu je Grad Novi Sad izrazio zahvalnost i priznanje za nemerljiv doprinos razvoju u oblasti onkologije i učvršćivanje prijateljskih odnosa između Novog Sada i Pariza, odnosno Srbije i Francuske.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.