Advokat tužio Advokatsku komoru Vojvodine

Član Upravnog odbora Advokatske komore Vojvodine Mirko Rapajić podneo je tužbu protiv matične komore zbog, kako tvrdi, nelegalnog imenovanja deset advokata u Skupštinu AKV pred izbore koji su zakazani za subotu 24. jun.
Advokat tužio Advokatsku komoru Vojvodine
Foto: 021.rs

On u tužbi piše da su se sporne stvari dogodile na sednici UO AKV održnoj 13. juna i tada su za vršioce dužnosti delegata u Skupštinu Advokatske komore Vojvodine izabrani Goran Perić, Željko Tomić, Božidar Beronja, Vesna Stojković, Petar Jojić, Jovan Ćirić, Neda Vuletić, Mira Vojnić, Miroslav Vranić i Dušanka Milivojević.
 
Rapajić se poziva na Statut AKV po kom nove delegate mogu da predlože samo Ogranci Advokatske komore, a ne Upravni odbor. Takođe dodaje da odluka nije bilo na Dnevnom redu UO, pa zbog toga od suda traži da ih poništi i proglasi nezakonitim.
 
- Posebno je indikativno da se sve ovo dešava neposredno pred izbore u AKV i to nakon što su svi ostali delegati već dobili pozive za sednicu Skupštine. Takođe, članovi UO nisu na sednici dobili nikakva pismena obrazloženja vezana za donošenje spornih odluka, nije obrazložen bilo kakav kriterijum za odabir baš tih kandidata, nepoznato je ko ih je predložio i u kom postupku - kaže Rapajić.
 
On smatra da je sve urađeno kako bi aktuelno rukovodstvo AKV obezbedilo većinu na izborima koji se održavaju u subotu 24. juna i gde će se birati novo rukovodstvo. Pravo glasa na Skupštini AKV ima 81 delegat, ali njih deset već tri godine ne učestvuje u radu jer su napustili profesiju ili su preminuli pa je zbog naknadnog imenovanja novih podignuta tužba.

Staro rukovodstvo AKV želi da za novog predsednika izabere dosadašnjeg sekretara UO Dejana Ukropinu, dok Vladimira Beljanskog kandiduje Ogranak Novi Sad.

  • Andja

    23.06.2017 03:11
    Moj stav
    Koliko vidim, tekst je narucen!!
    Odlicno. Lazni doktori, autori smrtovnica, nacisticki raspolozeni, imaju veliki prostor, a komentari koji im nisu naklonjeni, bas i nemaju!
    Da li nisam u pravu?
  • mani, mani, mani..

    22.06.2017 20:11
    Aktuelno rukovodstvo AKV poteže za svim pravnim mahinacijama, kako bi zadržali vlast u AKV.
    To im je važno iz dva razloga da nastave da netransparentno,arče ogromna sredstva koja se slivaju u budžet AKV / 5000 eur košta upis člana u AKV / i naravno da nova vlast ne uvede finansijskog revizora koji bi ogolio kako je aktuelna vlast vlast koristila sredsta AKV za putovanja po belom svetu zaposlenih u njihovi kancelarijama, zapošljavala svoje članove poroica , trošila na reprezentaciju, nepostojeće skupove ....
  • Kolega

    22.06.2017 19:46
    Statut
    A da tuzilac procita statut? I da cujemonstav Komore...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti