AKV: Otkriti ko stoji iza paljenja automobila novosadskog advokata

Predsednik Advokatske komore Vojvodine Vladimir Beljanski zatražio je od nadležnih organa da u što kraćem roku preduzmu sve potrebne mere i otkriju počinioce, ukoliko se ustanovi da je namerno zapaljen automobil novosadskog advokata Mladena Sikimića.
AKV: Otkriti ko stoji iza paljenja automobila novosadskog advokata
Foto: 021.rs

"Advokatska komora Vojvodine najoštrije osuđuje napad na svakog advokata, pa tako i oštećenje imovine advokata Sikimića", navodi čelni čovek Komore.

On dodaje da će u narednom periodu AKV posebnu pažnju obratiti na bezbednost advokata i tražiti odgovarajuće mere zaštite kolega čija je sigurnost ugrožena.

Podsetimo, u sredu pola sata iza ponoći je u Ulici Mike Antića izgoreo automobil "smart" registrovan na Mladena Sikimića (36), a koji je koristila njegova majka. Druga vozila na parkingu nisu oštećena, a požar je prema tvrdnjama porodice Sikimić podmetnut.

Istraga će utvrditi sve okolnosti ovog incidenta.

  • Advokat

    26.07.2017 13:11
    Ne brinite vi za kvorum. Doći će advokati da glasaju....
    Ako ste imali kvorum za uvodjenje delegatskog sistema i usvajanje Statuta 2012 biće ga i sada.
    Osim toga, članovi skupštine AKB su SVI ADVOKATI,a ima ih više od advokata u AKV:
    Taj "delegatski"sistem postoji samo u AKV i treba ga UKINUTI, jer 1.900 advokata nema pravo glasa. Za njih "misle i odlučuje" 81 delegat koje ne mogu ni opozvati ni smeniti čak 3,5 godine! Ti "delegati" ne odgovaraju za svoj rad ostalim advokatima ni na koji način
    Da nema "delegatskog sistema" ni ovaj cirkus u AKV ne bi bio moguć.
    Alo, Tito davno umro, a vi nam poturate "delegatski" sistem, kao najbolje rešenje.
    Hoću svoje NEPOSREDNO PRAVO GLASA NA SKUPŠTINI.Imam svoju glavu, ne treba mi "delegat" iz komunističkog vremena.Čak su i kod Tita advokati NEPOSREDNO glasali na skupštini AKV:

  • Trešnjin cvet

    26.07.2017 12:44
    Taj kvorum od 1.200 advokata trebao vam je i za donošenje Statuta iz 2012?
    Da li ste ga imali? Niste.
  • @Tresnjin cvet

    26.07.2017 10:45
    A kvorum?
    Za takvu skupstinu AKV bi trebalo okupiti oko 1200 advokata kako bi imala kvorum. Zato su formirani ogranci AKV (6) kako bi SVI advokati u ogranku glasali. Novi Sad je dao pravo glasa SAMO delegatima a ne svim advokatima ogranka Novi Sad, za razliku ostalih ogranaka. Ne upucujete kritike na pravu adresu... Inace, sadasnji statut je donet sa punim kvorumom skupstine. Dosta spinovanja... sko ste advokati... ili se samo tako predstavljate. Sistem je dobar samo ga treba primeniti. Bez pajsera i uz opste pravo glasa advokata u ograncima.
    Ne moze se doci na celo Komore ne postujuci statut a onda govoriti da statut ne valja i da ga treba menjati. Pobedite pod postojecim uslovima i normama pa menjajte sta hocete. Postojeci sistem nije bio los za prethodna dva izborna ciklusa a sada, od jednom, ne valja... u momentumkada neko MORA biti predsednik tj. "predsednik" (sa pajserom)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.