FOTO: Čemu služe kamere na novosadskim raskrsnicama?

Više puta se pisalo o neefikasnosti kamera koje već skoro deset godina snimaju Novi Sad u sklopu sistema video nadzora, a fotografije sa dve raskrsnice koje je dobio 021.rs pokazuju zašto policija već dugo nije zadovoljna njima.
FOTO: Čemu služe kamere na novosadskim raskrsnicama?
Foto: 021.rs

Ove fotografije prikazuju šta snimaju kamere na dve velike i veoma prometne raskrsnice na Bulevaru oslobođenja, na ukrštanju sa Bulevarom kralja Petra I i kod Futoške pijace. Zapisi sa njih su skoro neupotrebljivi jer su tako postavljene da ih zaklanja okolno zelenilo.

Kako je 021.rs čuo od pripadnika policije, ove dve kamere nisu jedini primer i na mnogim lokacijama su one loše instalirane, tako da zapravo ničemu ne služe.

Podsetimo da se iz policije i ranije moglo čuti, bar nezvanično, da su nezadovoljni kvalitetom kamera koje je Novi Sad, odnosno "Informatika" postavila u sklopu sistema video nadzora, jer se na noćnim snimcima skoro ništa ne vidi, mada se ni na dnevnim snimcima često ništa ne može jasno razaznati.



Novi Sad u sistem video nadzora svake godine uloži više desetina miliona dinara iz budžeta grada, a procena je da se za postavljanje oko hiljadu kamera u skoro svim obrazovnim ustanovama i mnogim drugim objektima, kao i na tridesetak raskrsnica, u protekloj deceniji uložilo preko milijardu dinara.

U jednom periodu su Novosađani čak bili prinuđeni da putem računa objedinjene naplate plaćaju održavanje ovog sistema, ali je Ustavni sud ukinuo tu odluku grada.

  • dr.kadzija

    13.10.2017 09:18
    Nicemu .
  • suDBa

    13.10.2017 09:12
    Treba ispitati povezanost Informatike na čijem su čelu već duži niz godina razne Treće Srbije, Dveri i njima slični "pipci" nereformisane Udbe, sa našim tajnim službama kojima video nadzor koristi za nadziranje opozicije, nezavisnih novinara i tome slično. Naravno, nema šanse da bi kamere zebeležile neku kriminalnu radnju narko-dilera ili neko upucavanje takozvanih navijača koji rade za Službu.
  • Cvarkov

    11.10.2017 20:52
    Budzet
    Za nabavku kamera ne potrebnih kamera para ima, a za renoviranje zeleznicke stanice nema.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti