Grad: Danas isplata subvencija za boravak u privatnim vrtićima

Roditelji dece koja pohađaju privatne vrtiće, a korisnici su subvencija za boravak, dobiće novac za septembar, oktobar i novembar najkasnije do kraja današnjeg dana, najavljuju za 021 u Gradskoj kući.
Grad: Danas isplata subvencija za boravak u privatnim vrtićima
Foto: 021.rs
Gradska uprava za dečiju zaštitu isplatu subvencija za prethodna tri meseca počela je juče, a trebalo bi da završi danas.
 
Podsetimo, zbog obimne dokumentacije, isplata je sačekala sredinu decembra, što je roditelje mališana, ali i privatne predškolske ustanove, stavilo u višemesečne dugove. Iz Udruženja privatnih predškolskih ustanova u Novom Sadu poručili su za naš portal da većina vrtića izlazi roditeljima u susret, plaćajući boravak do isplate subvencija, ali deo vrtića zahtevao je uplatu od roditelja iako im subvencije nisu uplaćene.
 
Ista situacija zadesila je roditelje i vrtiće prošle godine, o čemu možete da pročitate OVDE.
  • razocaran roditelj

    13.01.2018 06:22
    gorko iskustvo
    Postoje razlike i ovde. U gradu ima trenutno 30tak privatnih vrtica koji dobijaju subvencije.
    Nezvanicno postoje dva predskolske ustanove koje su vanredno kasnile sa dostavljanjem sve dokumentacije. Jedan je i bio nas: vrtic Nasa Carolija sa Novog naselja. Do zadnjeg dana 2017. kada je grad MORAO da isprazni sve pare budzetom predvidjene za 2017. sa svog racuna nismo dobili pare. I naravno da nam u vrticu niko nije nudio neki ustupak oko poceka za subvencionisani deo dok nam se pare ne isplate.
    Mi smo kao roditelji napravili veliku gresku i naseli na praznu pricu njegove vlasnice.
    Sve je pocelo veoma idlicno:novi vrtic tek otvoren u jesen 2016. vlasnica Mirjana puna elana prica o idejama, sistemima rada sa elementima montesorija, ntc, svasta nesto, male grupe dece, puno vaspitaca, zdravi obroci - ma milina...I upisasmo mi dete tamo.
    Za godinu dana od otvaranja epilog: vise od 10 roditelja je dobilo otkaz od strane vrtica! Da, procitali ste dobro, vrtic otkazuje 30% svojih korisnika. Zasto: zato sto se vlasnici nije svidelo da roditelji mogu da komuniciraju izmedju sebe, zato sto nekog mrzi da napise i posalje plan rada, zato sto im je dosadilo da pricaju o hiljadu i jednom razlogu zasto nema nikakve informacije oko isplate subvencija, zato sto vlasnici treba 3 dana da odgovori na poruku roditelja dok se ne probudi, zato sto su najbolji vaspitaci poceli da odlaze a vlasnica svalila odgovornost na roditelje,
    Uff- ima jos mnogo toga.Od goreg ima gore. Pazite gde upisujete dete
  • Alex

    16.12.2017 08:38
    Draga Mama, niste upravu. Dokumentaciju su podnosili roditelji lično u Gradskoj kući, tako da vrtići nisu imali ništa s tim. Što se tiče lista prisutnosti, naš vrtić ih je dostavio istog dana kad ih je gradska uprava tražila
  • Mama

    15.12.2017 13:43
    Darko mani se demagogije i malo se raspitaj, vrtici su kasnili sa papirologijom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti