Usvojen budžet Vojvodine za 2018.

Budžet Vojvodine za 2018. godinu usvojen je nakon višesatne rasprave.
Usvojen budžet Vojvodine za 2018.
Foto: 021.rs
Budžet su podržala 74 odbornika vladajuće koalicije, 21 opozicioni odbornik glasao je protiv, a jedan je bio uzdržan.
 
Vlada Vojvodine će u idućoj godini na raspologanju imati oko 68,5 milijardi dinara, a prema rečima predsednika vlade Igora Mirovića, skoro 40 procenata namenjeno je ekonomskom razvoju, a da pri tome nije ugrožen nijedan segment u drugim sferama u kojima Vojvodina ima nadležnosti.
 
Budžet za 2018. veći je za pet milijardi dinara u odnosu na ovogodišnji, a Mirović je ocenio da su tu razliku stvorili zaposleni u kompanijama koji su obezbedili dobit, jer deo poreza na dobit pravnih lica i poreza na dohodak građana pripada i novom budžetu.
 
Opozicioni odbornici zamerili su što budžet ne iznosi sedam odsto republičkog budžeta i što tri sedmine nisu namenjene za investicije, kao i to što i dalje ne postoji Zakon o finansiranju Pokrajine.
  • Vlada

    25.12.2017 09:11
    @dzoni

    Ono što je tužno je da je budžet veći sada nego kada su na vlasti bili DS i LSV što dovoljno govori koliko su se oni borili za "Vojvođanske novce".

    Ne, ono što je tužno je da si glup, a misliš da si pametan. Budžet je veći nego što je bio od 2012. godine zato što je republička vlast aktivno sabotirala rad pokrajinske smanjivanjem budžeta.
  • dzoni

    22.12.2017 19:58
    @katalonac

    Loša ti matematika ali šta vredi objašnjavati da budžet Pokrajinske administracije nije isto što i budžet Vojvodine,jer da je tako ispalo bi da je skoro polovina budžeta Vojvodine budžet Novog Sada!
    Ovo su sredstva kojima raspolaže isključivo Vlada Vojvodine bez novca koji se direktno iz Republičkog posebno izdvaja za socijalana davanja,nezaposlene itd.
    Ono što je tužno je da je budžet veći sada nego kada su na vlasti bili DS i LSV što dovoljno govori koliko su se oni borili za "Vojvođanske novce".




  • Sremac

    22.12.2017 13:04
    Jadno za Vojvodinu kad Kosovo iz drzavne kase dobija mnogo vise.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti