Tijana Bogdanović - prva srebrna medalja za Srbiju u Riju

Tekvondoistkinja Tijana Bogdanović osvojila je srebrnu medalju u kategoriji do 49 kilograma na Olimpijskim igrama u Rio de Ženeiru.

Ona je u finalu poražena od dvostruke svetske šampionke Kim Sohui iz Južne Koreje rezultatom 7:6, po rundama 3:1, 2:1, 2:4.

Pošto je Južnokorejka minut pre kraja imala prednost od 7:4, Tijana je krenula žestoko da napada, osvojila dva poena, a onda u poslednjoj sekundi i zadala udarac za pobedu, ali sudije ga nisu priznale jer je isteklo vreme.

Ovo je druga medalja za Srbiju na Olimpijadi u Riju nakon što je Davor Štefanek osvojio zlato u rvanju.

Prethodno je 18-godišnja Kruševljanka u polufinalu savladala četvrtog nosioca na olimpijskom turniru, Meksikanku Adilen Manjares Bastidas sa 10:0, dok je u četvrtfinalu pobedila dvostruku uzastopnu olimpijsku pobednicu iz Pekinga i Londona Kineskinju Djingju Vu sa 17:7. Na startu kvalifikacija bila je bolja i od Patimat Abakarove iz Azerbejdžana sa 3:2.

Našoj debitantkinji na Olimpijskim igrama, koja je bila juniorski svetski i evropski šampion ovo je najveći uspeh u karijeri.

Druga srpska predstavnica u tekvondou u kategoriji preko 67 kilogama, olimpijska pobednica iz Londona Milica Mandić, takmičnje počinje u subotu.

  • Mad max

    17.08.2016 22:29
    Bravo Tico ! Gledamo finale !
  • Zjzjrqq

    17.08.2016 22:25
    Hoce li biti docek ?
  • PERICA

    17.08.2016 22:18
    Gvantanamo
    Tomu i Dragicu treba u Gvantanamo

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Rio 2016