Večeras fudbalski spektakl na Karađorđu, Vojvodina dočekuje Dinamo

Vojvodina večeras i za sedam dana u Minsku brani čast srpskog fudbala kao naš jedini predstavnik koji je ostao u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Večeras na Karađorđu u prvom susretu 3. kola gostuje beloruski Dinamo, nekadašnji šampion te zemlje, ali i bivšeg SSSR-a.

Ipak, ekipa iz Minska je daleko od nekadašnjih uspeha koji krase istoriju ovog kluba, ali je opet i dalje u vrhu beloruskog fudbala. Prvi deo sezone završili su na trećoj poziciji, a treba podsetiti i da su pre dve godine uspeli da izbore plasman u grupnu fazu Lige Evrope.

Ekipa je mešavina domaćih fudbalera i internacionalaca, a sa klupe je od skoro predvodi Sergej Borovski nakon što je otpušten bivši igrač Partizana Vuk Rašović. Interesantno je da je upravo sa Borovskim ova ekipa osvojila jedinu titulu tokom ere Sovjetske republike. Napad predvodi Podgoričanin Luka Rotković i kaže da Vojvodina nije slučajno došla do ove faze takmičenja.

- Veliki klub, sa sjajnim trenerom na čelu. Naš stručni štab, predvođen Sergejom Borovskim, dobro je snimio Vojvodinu. Orni i odmori stižemo u Novi Sad, očekujem dobar fudbal na Karađorđu - poručio je Rotković.

Kapiten Novosađana Dejan Meleg, strelac četiri gola na tri meča kvalifikacija, smatra da nema favorita u predstojećem dvomeču.

- Tu smo negde. Oni nisu favoriti, ali na papiru ako se gleda, nismo to ni mi. Ipak, zna se kakve su ekipe iz tog dela sveta, biće to težak ispit za nas - kaže Meleg.

Vojvodina bi u večerašnjem meču trebalo da nastupi u ovom sastavu: Kordić, Antić, Kovačević, Miletić, Jovančić, Puškarić, Maksimović, Meleg, Babić, Malbašić i Trujić.

Utakmica počinje u 20 časova, ali se zbog očekivane gužve navijačima preporučuje da dođu ranije. Ulazica za zapadnu tribinu staje 500 dinara, dok je ulaz na severnu i istočnu tribinu besplatan.

  • Šonejac

    28.07.2016 14:40
    Hoću kući
    Molio bih ako može neko da me vrati iz Bakua.
  • VanjaPL

    28.07.2016 12:03
    Samo agresivno
    Agresivnom i borbenim nacinom igre do pobede.Slaninar iz Poljske.
  • carlito

    28.07.2016 10:34
    Igraj Vošo, napadaj... Svi na "Karađorđe" da podržimo našu "staru damu"!

    https://www.youtube.com/watch?v=ebqh9SnF238

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Fudbal

Mažić sudi večiti derbi

Najbolji srpski arbitar Milorad Mažić sudiće sutrašnji "večiti" derbi između fudbalera Partizana i Crvene zvezde.

Ronaldu peta Zlatna lopta

Fudbaler Real Madrida Kristijano Ronaldo dobitnik je nagrade Zlatna lopta za najboljeg igrača sveta u 2017. godini, saopštio je magazin Frans fudbal.

RTS bez prava prenosa mečeva fudbalske reprezentacije

Radio-televizija Srbije (RTS) ostala je bez prava prenosa utakmica fudbalske reprezentacije Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine, samog kontinentalnog šampionata i utakmica Lige nacija, objavila je Evropska fudbalska unija.

Italija posle 60 godina bez Mundijala

Fudbalska reprezentacija Italije, četvorostruki prvak sveta, neće igrati na Mundijalu u Rusiji, pošto je u revanš meču baraža u Milanu odigrala 0:0 sa Švedskom.

Piksi ponovo glavni kandidat za selektora

Dragan Stojković Piksi, uprkos tome što je u sredu produžio ugovor sa kineskim klubom Guangdžou RF do 2021. godine, dobio je dozvolu kluba da pregovara oko preuzimanja reprezentacije Srbije.

Debituje Milinković-Savić, u timu i Grujić

Vršilac dužnosti selektora fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić saopštio je spisak igrača za mečeve protiv Kine i Južne Koreje na kojem je i Sergej Milinković-Savić iz Lacija.