Sud im oduzeo dete zato što su "suviše stari"

Roditelji kojima je socijalna služba oduzela dete zato što su prestari i posle sedam godina ne uspevaju da dođu do svoje ćerke.
Italijani Luiđi de Ambrosis i njegova žena Gabrijela dobili su dete kada je on imao 69, a ona 56 godina, da bi im sud 18 meseci kasnije, 2009. godine, oduzeo devojčicu.
 
Bebu je usvojila hraniteljska porodica 2013, a ove nedelje sud je ponovo presudio da dete ne treba udaljavati od nove porodice. Roditelji planiraju da se žale na takvu odluku i idu sve do Vrhovnog suda. Par je najpre optužen za napuštanje deteta, ali je ta tužba na kraju odbačena.
 
Devojčica je začeta veštačkom oplodnjom, a u presudi sudija napada "kaubojske klinike" koje nude ljudima priliku da postanu roditelji u bilo kojim godinama, pod uslovom da mogu da plate. Piše i da je beba "plod izopačene primene dostignuća u oblasti genetike", kao i da su roditelji svojim izborom da "dobiju dete mimo zakona prirode pokazali nepoštovanje dečjih interesa", a sud je potom dete dodelio socijalnoj službi.
 
"Par nije imao na umu svoje godine i činjenicu da će njihovo dete verovatno vrlo mlado postati siroče ili će morati da brine o starim roditeljima", rekao je sudija.
 
Advokati para tvrde da su De Ambrosisi bili potpuno fizički spremni za dete, a da su nekoliko puta pripremali hranu za nju dok je ona plakala, pa su ih komšije prijavile za zapostavljanje.
  • Surovo

    17.03.2017 15:46
    Činjenica je da su zbog sebične potrebe da imaju dete tako stari osudili ćerku da se jako mlada brine o njima i ostane siroče, i da ne doživi mnoge stvari koje bi mogla sa mladim roditeljima a ne penzionerima. Ne znam ko bi namerno uradio nešto takvo svom detetu, znajući koju količinu bola će doživeti kad izgubi oba roditelja toliko mlada i kroz šta će sve morati da prođe sama na svetu.
    Mogli su postati hraniteljska porodica pa ulepšati par godina sebi i nekom nesrećnom detetu dok su dovoljno zdravi da se brinu o njemu.
  • Ivana

    17.03.2017 07:38
    Naprednjaci
    Pa mi smo napredniji od Italije...kod nas se podstiče rađanje u bilo kojim godinama. Italijani su zaostali u rimskom dobu.
  • Slobodar

    17.03.2017 07:08
    Ima i gore od ovog
    To je ta Evropa i njeni zakoni. Nema alternative?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Umro modni kreator Roberto Kavali

Preminuo je italijanski modni kreator Roberto Kavali, decenijama dizajner "džet-seta" s eksluzivnim materijalom kakav je koža pitona i uz korišćenje živopisne štampe (printova) na tekstilu.