Smernice Anonimnih alkoholičara na aukciji

Rukopis od 161 strane koji predstavlja smernice za organizaciju Anonimni alkoholičari sledećeg meseca biće javno izložen, a zatim stavljen na aukciju.
Očekuje se da bi rukopis smernica za odvikavanje od alkohola mogao da bude prodat za dva do tri miliona dolara. Aukcijska kuća "Profiles in History" saopštila je danas da će rukopis biti ponudjen na prodaju 8. juna u Kaliforniji.
 
Od 18. do 20. maja biće izložen u Kvestrojal galeriji lepih umetnosti na Menhetnu i tako će javnost imati uvid u tekst koji Anonimni alkoholičari nazivaju "Velikom knjigom". Tekst uključuje brojne rukom pisane beleške, neke i od osnivača organizacije Vilijema Grifita Vilsona i Boba Smita.
 
Tekst je prvi put objavljen 1939. i uključuje poznatih 12 koraka za prestanak zavisnosti. Prodat je u više od 30 miliona kopija, a Kongresna biblioteka ga je 2012. svrstala medju "88 knjiga koje su oblikovale Ameriku".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin