Prepisivali na ispitima uz pomoć nevidljivog mastila

Kao u Hogvortsu, studenti prava u Velikoj Britaniji došli su do "nevidljivog mastila" koje se vidi samo pod UV lampama i uz pomoć njega prepisivali na ispitima.
Prepisivali na ispitima uz pomoć nevidljivog mastila
Foto: Pixabay
Oni su na naizgled prazne papire nevidljivim mastilom ispisivali "puškice", ali su neki od njih nedavno uhvaćeni. Ne zna se koliko generacija se služilo tim trikom kako bi položilo ispite.
 
Prema zvaničnoj statistici u Velikoj Britaniji, prošle godine je zabeleženo 66 slučajeva plagijata, prepisivanja i sličnih akademskih nedela, a studenti postaju sve kreativniji u njihovom sprovođenju.
 
Na internetu se mogu kupiti nevidljiva mastila po ceni jedva većoj od dva evra, a često su označeni u prodaji kao "dečje igračke". Napravljena su od fosfora, koji svetli kad je izložen ultraljubičastoj svetlosti.
 
Dosad je isto mastilo korišćeno i u komunikaciji između članova bandi, pa je čak i jedan od članova Al-Kaide uhapšen nakon što je krijumčario poruke ispisane njim.
  • mila

    06.05.2017 17:42
    Slažem se da smo to mi prevažišli, ali šta se tek radi na polaganju pravosudnih ispita! To su tek priče za javnost! Ne, nisu samo pare u pitanju! One dodju kasnije kad porastu i postanu "đavolji advokati"!
  • Cocco

    06.05.2017 15:43
    Kako su ovi Englezi zastareli. Kod nas je ovo odavno prevaziuđeno i ovde su moderni nevidljivi studenti! Niko ih živ na fakultetu ne vidi, kad' ono - on master ili doktor!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin