Ukraden rukopis uvodne priče o Hariju Poteru

Engleska policija saopštila je danas da je ukraden originalni tekst prednastavka za serijal o Hariju Poteru.
U saopštenju se navodi da je rukopis ukraden tokom pljačke u Birmingemu izmedju 13. i 24. aprila.
 
Glavni istražitelj Pol Džonsi apelovao je na sve ljubitelje serijala o dečaku čarobnjaku da, ako vide priču ili im bude ponudjena na prodaju, to prijave policiji.
 
Autorka knjiga o Hariju Poteru Dž. K. Rouling je priču od 800 reči napisala na parčetu kartona za dobrotvornu aukciju na kojoj je 2008. prodata za 25.000 funti.
 
Priča se dešava tri godine pre Harijevog rodjenja i govori o problemu sa "normalskom" policijom u koji zbog brze vožnje motora upadaju Harijev otac Džejms i kum Sirijus Blek pre nego što pobegnu uz pomoć metli, bubnjarskih palica i veoma malo magije.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Umro modni kreator Roberto Kavali

Preminuo je italijanski modni kreator Roberto Kavali, decenijama dizajner "džet-seta" s eksluzivnim materijalom kakav je koža pitona i uz korišćenje živopisne štampe (printova) na tekstilu.