Zemlje u kojima zbog elektronske cigarete možete završiti u zatvoru

Veliki broj ljudi širom sveta koristi elektronske cigarete kao zdravu alternativu konzumiranju duvana. Ipak, upotreba ove vrste uređaja u mnogim zemljama je ograničena ili u potpunosti zabranjena, upozorava "Dejli mejl".
Zemlje u kojima zbog elektronske cigarete možete završiti u zatvoru
Foto: Pixabay
Iako mnogi veruju da upotreba elektronskih cigareta nosi manji rizik za nastanak kancera od pušenja, Svetska zdravstvena organizacija (WHO) upozorava da je jedna studija iz 2014. godine pokazala da nema dovoljno dokaza da su elektronske cigarete pomogle pušačima da zaista ostave duvan.
 
Izveštaj WHO podstakao je uvođenje zabrane ove vrste elektronskog uređaja u mnogim zemljama.
 
Na Tajlandu tako kazna za posedovanje i korišćenje elektronskih cigareta iznosi od konfiskacije do 10 godina služenja zatvorske kazne. Zakoni su doneti tek pre tri godine, pa mnogi turisti nisu svesni činjenice da krše zakon.
 
Još jedna zemlja koja je 2014. u potpunosti zabranila proizvodnju i prodaju eletronskih cigareta je Brazil. Urugvaj u potpunosti zabranjuje njihovu upotrebu, dok ih Ujedinjeni Arapski Emirati konfiskuju na aerodromima.
 
Upotreba elektronskih cigareta ograničena je u sledećim zemljama:
 
- Australija
- Kanada
- Danska
- Finska
- Japan
- Hongkong
- Mađarska
- Iran
- Novi Zeland
- Norveška
- Južnoafrička Republika
- Švedska
- Švajcarska
 
Upotreba elektronskih cigareta u potpunosti je zabranjena u:
 
- Argentini
- Austriji
- Belgiji
- Brazilu
- Brunejima
- Kolumbiji
- Egiptu
- Indoneziji
- Jordanu
- Maleziji
- Meksiku
- Omanu
- Panami
- Singapuru
- Tajvanu
- Tadžikistanu
- Tajlandu
- Turskoj
- Ujedinjenim Arapskim Emiratima
- Urugvaju
- Venecueli
  • Sanchy

    08.03.2023 09:24
    Vise im odgovara upotreba pravog duvana jer je tu obrt mnogo veci.Drugo,el.cigarete nemaju u sebi ni katran ni pojacivace ukusa a pojedine se mogu kupiti i bez nikotina.I sad ce neko da poveruje da su opasnije ili jednako opasne kao pravi duvan.Samovolja drzavnih aparata u svemu pa i ovde.
  • NSSS

    25.09.2017 06:48
    aaa
    ali je zato droga dozvoljena
  • Boki

    24.09.2017 23:08
    Ne razumem zasto su debilni... Jedva sam se sinuo s duvana sad je ovo prekrsaj???

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Umro modni kreator Roberto Kavali

Preminuo je italijanski modni kreator Roberto Kavali, decenijama dizajner "džet-seta" s eksluzivnim materijalom kakav je koža pitona i uz korišćenje živopisne štampe (printova) na tekstilu.