VIDEO: Za vreme lažne uzbune na Havajima roditelji decu ubacivali u šahtove

Tokom panike zbog lažne uzbune o balističkoj raketi koja ide ka Havajima pojedini su navodno ubacivali decu u kanalizaciju kako bi ih zaštitili.
VIDEO: Za vreme lažne uzbune na Havajima roditelji decu ubacivali u šahtove
Foto: Pixabay
Na društvenim mrežama objavljen je snimak na kojem se vidi kako dvojica muškaraca ubacuju devojčicu u nešto što deluje kao šaht. 
 
Autentičnost snimka nije potvrđena.
 
Osim toga, na društvenim mrežama objavljeni su i snimci građana Havaja kako u panici trče, traže zaklon i ostavljaju poruke voljenima. 
 
Podsećamo, građani širom Havaja primili su tekstualnu poruku u kojoj ih upozoravaju na pretnju balitičkom raketom i da hitno potraže sklonište. Zvaničnici su kasnije potvrdili da je pretnja bila lažna. 
 
Kako se navodi, obaveštenje da je u pitanju lažna uzbuna došlo je tek nakon 38 minuta. 
 
Kako piše RT, građani Havaja su za to vreme tražili sklonište gde god su mogli – u odvodima, kadama, podrumima...
 
Još nije tačno poznato šta je prouzorkovalo ovu grešku, a guverner Havaja Dejvid Ajg rekao je za CNN da je neko "pritisnuo pogrešno dugme u toku promene smene".
 
  • cane liman

    14.01.2018 20:29
    nije to greska to je proba...bice veselo uskoro videcete....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Španski sud zabranio društvenu mrežu Telegram

Okružni sud u Španiji zabranio je rad društvenoj mreži za slanje poruka - Telegram, nakon pritužbi medijskih kompanija da je ona omogućava korisnicima da postavljaju njihov sadržaj bez dozvole.

Marihuana u Nemačkoj legalna od 1. aprila

Plan Vlade Nemačke da liberalizuje pravila o kanabisu prešao je i poslednju prepreku u Parlamentu čime je otvoren put da posedovanje ograničenih količina marihuane bude dekriminalizovano 1. aprila.

Počeo šahovski turnir za mlade u Beogradu

Ministar bez portfelja zadužen za odnose sa dijasporom Đorđe Milićević i predsednik Šahovskog saveza Srbije Dragan Lazić otvorili su danas u Beogradu "Šahovske susrete budućih šampiona".