U Turskoj rođena beba sa dva prednja zuba

U Turskoj je 3. maja rođena beba sa dva donja prednja zuba.

Dečak po imenu Miraç rođen je u pokrajini Nevşehir, a u trenutku rođenja je težio 2,6 kilograma i bio je dugačak 48 centimetara.

"Dečak je zdrav", kazao je pedijatar Dr Zeynep İbişoğlu novinarima pojasnivši kako su slučajevi rođenja beba sa zubima jako retki, ali kako ne signaliziraju nikakav poremećaj.

Ipak, dečaku će zubi morati da budu izvađeni, s obzirom da bi mogli da stvaraju probleme prilikom dojenja.

Zubi sa kojima se beba rodi se zovu natalni zubi i pojave se jednom na svakih 2.000-3.000 beba. Obično se nalaze u donjoj vilici i iako su mali, mogu povrediti bebin jezik, ali i majku koja doji.

Njihov koren je mali i nestabilan, a odstranjuju se ubrzo nakon što je beba rođena jer ako se otkače, postoji bojazan da se beba njima uguši.

Ovi zubi nisu u vezi sa nekim određenim zdravstvenim problemima, a za njihovu pojavu nema drugog objašnjenja osim da su ova deca dentalno razvijenija.

Autor: 021

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Porodica i dom