Sud odbio da izda dozvolu za brak 70-godišnje žene i 21-godišnjeg mladića

Sud u švajcarskom kantonu Vaud odbio je da izda dozvolu za brak 71-godišnjoj švajcarskoj penzionerki, inače prabaki, koja je želela da se uda za 21-godišnjeg verenika, inače iz Tunisa.

Prema pisanju švajcarskih medija, sud kantona Vaud odbio je da izda dozvolu za venčanje jer su uvereni da ovaj brak nema veze sa ljubavlju, već činjenicom da mladić iz Tunisa želi da se doseli u Švajcarsku.

Ipak, ova švajcarska penzionerka tvrdi da je istinski zaljubljena u mladića iz Tunisa, kojeg je upoznala preko interneta kad je njemu bilo svega 18 godina.

"Oboje volimo rep, volimo da šetamo po prirodi i imamo iste ideje", rekla je ova sekretarica u penziji, koja iza sebe ima jedan brak.

Istina, i njen prethodni suprug je bio mlađi od nje, ali "samo" 13 godina.

S obzirom na to da su se upoznali preko interneta, a da on nije mogao da dođe u Švajcarsku, ona je prošle godine odlučila da ode u Tunis i lično ga upozna. Zahtev za dozvolu za venčanje su predali u švajcarskoj ambasadi u Tunisu.

Međutim, krajem aprila su došle obeshrabrujuće vesti iz kantonalnog suda, gde su uvereni da je reč o "emotivnoj prevari s ciljem useljenja u Švajcarsku".

Inače, prema švajcarskom zakonu, svi oni koji žele da se venčaju moraju predati molbu lokalnoj administraciji, koja treba da ustanovi da li parovi ispunjavaju sve neophodne zahteve za stupanje u brak, nakon čega se venčanje odobrava.

Švajcarski mediji su uspeli da stupe u kontakt i sa mladićem iz Tunisa, koji kaže da mu ne smeta razlika od 50 godina. "Pa ne planiramo da imamo decu. Volim je i želim da živimo zajedno", rekao je on.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Porodica i dom

U Srbiji sve manje brakova i sve više razvoda

Načelnica Odeljenja za demografiju Republičkog zavoda za statistiku (RZS) Gordana Bjelobrk rekla je da je tokom 2022. godine u Srbiji sklopljen 32.821 brak, što je 2.987 brakova manje nego 2011.