Britanski naučnici: Trudnice smeju da jedu sirova jaja

Britanski Savetodavni odbor koji se brine za mikrobiološku ispravnost namirnica objavio je nove informacije u vezi konzumiranja sirovih jaja u trudnoći.

Trudnice više ne bi trebalo da se plaše konzumiranja sirovih jaja, obznanili su britanski stručnjaci. Naime, ovaj britanski Savetodavni odbor ocenjuje stepen rizika od trovanja kad je u pitanju konzumacija određenih namirnica određenih grupa, a konzumiranje sirovih jaja u trudnoći ima "jako nizak" stepen rizika.

Navedeno je da sirova ili slabo kuvana jaja slobodno mogu konzumirati i osetljive grupe, poput starijih osoba i trudnica.

Britanska Agencija za standarde hrane (FSA) dodatno je istraživala ovu oblast, objavivši kako je od poslednjeg izveštaja napravljenog na ovu temu 2001. godine, došlo do znatnog smanjenja broja slučajeva zaraze salmonelom.

Ipak, navodi se kako je, da bi sirova jaja bila sigurna za upotrebu i trudnicama, potrebno čuvati ih na pravilan način i obavezno konzumirati pre isteka roka.

  • Marija

    28.07.2016 11:05
    https://youtu.be/ssOEJpBQErc
    Jesti kokošiju menstruaciju, neoplođene jajne ćelije izašle iz kloake, zbog kojih se svake sekunde na zivo samelje 270 muskih pilica?!
    Vrlo majcinski i emotivno. Nema sta.
    https://youtu.be/ssOEJpBQErc

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Porodica i dom