Bajke za laku noć idu u prošlost?

Sve manji broj mališana iskazuje želju za slušanjem priča pred spavanje
Britansko istraživanje u kojem je učestvovalo 2.000 roditelja i 400 nastavnika pokazalo je i da se deca teško uživljavaju u bajke za laku noć, zbog čega izostaje efekat uživanja. Da li su za to krivi oni ili mame i tate?
 
Jedan od četiri roditelja priznao je da gotovo nikad ne čita priče ili to ne radi češće od dva puta godišnje, dok polovina ovo praktikuje jednom nedeljno. Ali, većina tvrdi da su deca sve više zainteresovana za gledanje televizije, igranje igrica ili surfovanje po internetu, nego za bajke.
 
S druge strane, anketirani nastavnici, njih 21 posto, kažu da su periodi koncentracije učenika kraći nego ikada ranije, jer im se manje čita i manje čitaju. I za to direktno okrivljuju roditelje, smatrajući da bi trebalo više da se potrude oko svojih đaka.

Teme

bajke
  • Roditelj

    23.11.2016 08:49
    To je do roditelja
    Da li će dete da zavoli bajke ili ne, to zavisi isključivo od roditelja/ staratelja.
    Naš sin od 3,5 godine, svako veče traži priču za laku noć (i čitamo je). To je navika koja je toliko jaka, da sada i kad pogleda neki crtani uveče, prekine na pola, da bi legao na vreme za priču.
    Treba ponekad jaka volja roditelja da nakon napornog dana, i posla i svega ipak čitaju priču, ponekad i 30 put :D ali sve je deo volje. Držim palčeve svim roditeljima da istraju u čitanjcu, a i deci da traže. Bajka za laku noć bi trebalo da bude u pravima deteta.
  • +384

    22.11.2016 01:49
    Jos jedan uspeh
    Jos jedan veliki uspeh naseg premijera i javnog servisa (RTS), privatnog servisa (Pink) i personalnog servisa (D. J. Vucicevic).
    Malisani pogledaju drugi dnevnik, poslusaju tesku rec i idu na spavanje potpuno osamuceni od dobrote i lepote koja se desava oko njih. Oni su mali, jos ne mogu da primete pomenutu dobrotu i lepotu, ali za dve godine, najkasnije dve i po...
    Sledeca vest: malisane je sve vise sramota kako nam dobro ide.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Porodica i dom