Još jedna veoma važna uloga bradavica u dojenju

Da li ste znali da jako važnu ulogu za zdravlje vaše bebe imaju aureole oko bradavica koje se onako prošire ne samo zato što su dojke nabujale, nego i zato što epiteli kože s nje vašoj bebi daju upravo ono što treba?
Još jedna veoma važna uloga bradavica u dojenju
Foto: Pixabay

A to su dobre bakterije za njihova creva i sveukupan razvoj zdravog varenja.

U studiji koja je trajala 12 meseci, a u kojoj je ispitano 107 zdravih parova majki i dojenčadi, rezultati su pokazali kako 27,7 odsto dobrih bakterija bebe prime preko mleka, a čak 10,4 odsto upravo putem kože s aureole, odnosno epitela koje beba pokupi pri hranjenju.

A osim što su te bakterije dobre za njihovu crevnu floru, dokazano je i to da jako dobro deluju kao prevencija od nastanka alergija.

Studija je inače rađena na bebama starim do mesec dana i zaista je dokazano da su sve te dobre bakterije iz mleka i s kože majčinih bradavica uticale na zdravo varenje kada je beba počela da jede čvrstu hranu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Porodica i dom