VIDEO: Slučaj devojčice koja je rodila u petoj godini i dalje misterija

Peruanska devojčica je najmlađa majka ikad zabeležena u istoriji medicine.
Lina Medina rođena je u oktobru 1933. u peruanskom gradu Tikrapu. Kada je imala samo pet godina, roditelji su je doveli u bolnicu jer joj je stomak oticao i verovali su da ima neki tumor. Međutim, kad su je lekari pregledali, utvrdili su da je ona u sedmom mesecu trudnoće. 
 
Dr Geraldo Lozada preuzeo je slučaj i potvrdio trudnoću. Lina je već u trećoj godini dobila menstruaciju, a razvijene grudi već u četvrtoj. 
 
U maju 1939. je zvanično postala najmlađa majka u istoriji. Njen sin rođen je carskim rezom, zdrav i sa 2.700 g, a Lina mu je dala ime Gerardo. Već za nekoliko dana "mama" i beba pušteni su iz bolnice.
 
Ni danas se ne zna ko je otac deteta
 
Linin otac je uhapšen, čim je ustanovljeno da je njegova ćerka trudna i ispitivan je zbog sumnje na silovanje i incest, ali je na kraju pušten zbog nedostatka dokaza. 
 
Lina nikad nije otkrila ko je otac njenog deteta, kao ni okolnosti u kojima je došlo do začeća. Prema članku iz 1955. u kom je analiziran ovaj slučaj, u selu u kojem je Lina rođena bile su česte svečanosti Indijanaca. "One su se često završavale orgijama, a silovanje na takvim svetkovinama ne bi bilo nemoguće", pisalo je u novinskom tekstu. 
 
Gerardo je odrastao verujući da mu je Lina sestra, ali je u desetoj godini saznao da mu je ona biološka majka. Umro je u 40. godini od bolesti koštane srži. 
 
Lina Medina je uspešno završila školu i kasnije je radila kao sekretarica kod lekara koji je vodio njen slučaj. Dr Lozada joj je pomogao i sa školovanjem. Kasnije se udala i drugog sina rodila u 38. godini - čak 33 godine nakon prvog. Iako je i danas živa, Lina odbija da razgovora s medijima i dalje ne otkriva pravi identitet oca njenog prvog, preminulog deteta.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Porodica i dom