U Srbiji bi 90 odsto muškaraca volelo da više vremena provodi sa svojom decom

Oko 90 odsto muškaraca volelo bi da više vremena provodi sa svojom decom, rezultati su istraživanja "Images Srbija".
U Srbiji bi 90 odsto muškaraca volelo da više vremena provodi sa svojom decom
Foto: Pixabay
Istraživanje o muškarcima i rodnoj ravnopravnosti, pokazalo je da 68,1 odsto muškaraca smatra da su odluke u vezi sa decom zajednička odgovornost.
 
Oko 80 odsto njih je reklo da je išlo sa svojim partnerkama na kontrole tokom trudnoće, od čega je 30 odsto išlo na sve kontrole.
 
Istraživanje je pokazalo da je četiri od pet muškaraca saglasno s tim da posle razvoda odgovornost roditelja oko dece treba da bude podjednaka.
 
Kompletni rezultati istraživanja o muškarcima i rodnoj ravnopravnosti dostupni su na sajtu images.edu.rs. Istražiavnje "Images Srbija" je deo globalnog istraživanja koje je do sada sprovedeno u više od 20 zemalja u svetu.
  • W

    18.05.2018 08:48
    @ :/

    Onda prijatelju moj, menjaj posao.
  • Terješkova

    17.05.2018 23:11
    Salila sam se malo, bravo za Vas! Lepo je procitati to sto ste napisali!! Sve najbolje i jos bar dvoje!!
  • @Terješkova

    17.05.2018 21:37
    Mama provodi kvalitetno i produktivno vreme sa detetom, ide u šetnju, radi sa njime, edukuje ga i zabavlja. Ne čeka njenu mamu ili svekrvu da skuva ručak ili joj pomogne, već sama sprema i pegla. Naše dete preko dana spava maksimalno dva sata, ali zato je danas uspelo da kaže mama, a uskoro će i propuzati, a najbitnije je da nema puna 3 meseca. No, ovde nije pitanje šta radi mama i to vas ne treba da brine, ja nisam od onih koji kukaju i plaču da im je teško, niti je moja supruga, a nismo ni od onih koji će pustiti bebu da bude beba celog života, pa kad krenu problemi plakati i kriviti druge. Oboje smo fakultetski obrazovani i znamo šta dete može i kako se potruditi da to postigne što lakše i brže, a da bi tata voleo da dan bude duži i da malo više vremena provede sa detetom, svakako bi. Usput, ni mama ni tata ne gledaju tv, ne idu u teretanu i kafanu, računar ne pale već mesecima i ne igraju se mobilnima, pročitaju povremeno vesti i najčešće shvate da im ni to ne treba.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Porodica i dom