Uginulo šest ugroženih pigmejskih slonova

Šest pigmejskih slonova s Bornea, ugrožene vrste kojoj preti izumiranje, pronađeno je mrtvo na malezijskim plantažama palminog ulja poslednjih nedelja, izjavili su zvaničnici.
Tela pigmejskih slonova, starih između jedne i 37 godina, pronađena su na različitim lokacijama u državi Sabah na ostrvu Borneo, izjavio je direktor lokalne uprave za divlje životinje Ogastin Tuuga.
 
"Trenutno radimo testove na njihovim unutrašnjim organima", kazao je on dodavši da nisu nađene povrede od vatrenog oružja.
 
Tuuga je rekao da je moguće da su slonovi slučajno konzumirali đubrivo na plantažama palminog ulja, kojim su se mogli otrovati.
 
Pozivajući se na izjave aktivista za zaštitu prirode, list Star je objavio da su se slonovi mogli otrovati i vodom.
 
U Aziji živi oko 2.000 pigmejskih slonova, koji su najmanja vrsta slonova na tom kontinentu. Lovokradice su prošle godine ubile tri pigmejska slona.
 
Tela 14 pigmejskih slonova pronađena su 2013. godine u području Sabaha i veruje se da su bili otrovani.
 
Pigmejski slonovi su ugrožena vrsta i preti im izumiranje s obzirom na to da su kišne šume, koje su njihovo prirodno stanište, uništene. Osim toga su i na meti lovokradica.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

VIDEO: Medved upao na sahranu u Rumuniji

U rumunskom mestu Bordosiju u okrugu Mureš, na sahrani se pojavio medved koji je izazvao veliku paniku među sedamdesetak ljudi koji su došli da isprate preminulog.