Oslobođen pas kojem je sud zabranio da laje

Pas Medo, koji je tri godine proveo u kućnom pritvoru zbog lajanja, oslobođen je po odluci Županijskog suda u Zagrebu.
Oslobođen pas kojem je sud zabranio da laje
Foto: Pixabay
Medo je oslobođen svih optužbi.
 
Kako podseća Index.hr, u oktobru 2016. godine pas Medo iz Peroja proglašen je u Opštinskom sudu u Puli krivim zbog preglasnog lajanja. Medin vlasnik presudom je dobio rok od 15 dana da svog ljubimca premesti na drugi deo parcele ili pga zatvori na mesto odakle lajanjem neće uznemiravati susede. Medo je proveo tri godine u kućnom pritvoru jer je suđenje trajalo dve godine.
 
Medinog vlasnika Antona Šimonovića tužila je komšinica Veselka Vukotić zbog preglasnog lajanja. Medo je tri godine bio zatvoren u ljtnjoj kuhinji, a oslobođen je nakon što se njegov vlasnik žalio na odluku pulskog suda.
  • gari

    12.06.2018 11:28
    Hoće da im drugi trpi psa, a kad ne sme da bude u dvorištu, oni ga zatvore u letnju kuhinju. Mogli su kod sebe u kuću da ga uvedu ako ga vole.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

Pavlov ne bi bio iznenađen: Psi nas razumeju

Nova studija o moždanim talasima, objavljena u časopisu "Current Biology", ukazuje na to da slušanje imena njihovih omiljenih igračaka kod pasa aktivira memoriju za objekte sa kojima su povezani.