Autor: Ekspres

Život
13.02.2017.
21:40
Organska, zelena, ugljenično-neutralna, sveža, lokalna, sve su to reči kojom se opisuje hrana koja je postala ogroman hit u zapadnim dielovima sveta, ali i vrlo unosna industrija.
  • ewfe

    14.02.2017 12:05
    bioraznolikost? srsly?
  • Vlada

    14.02.2017 10:41
    ---
    1. Upoređivati "otisak ugljenika" organski proizvedene hrane sa avionima koji lete širom sveta umesto sa hranom uzgojenom na konvencionalan način, prosto je namerni bezobrazluk.
    2. Hemija, dakle pesticidi, herbicidi, fungicidi i ostale ubice u organski proizvedenoj hrani posledica su prethodnog ubijanja zemljišta usvojenim načinom uzgoja - upotrebom otrova.
    3. Neistina je da hrana uzgojena na organski i konvencionalan način imaju iste količine minerala i vitamina. U organskom pristupu uzgaja se kvalitetno zemljište, pa voće i povrće imaju šta da unesu u svoje plodove, za razliku od konvencionalnog uzgoja koji je po pravilu visokointenzivan i ubija zemljište iscrpljivanjem.
    4. Činjenica je da mnogi uzgojivači zloupotrebljavaju "organski" pristup i zaista uništavaju prirodum, varaju i lažu. Ali to su prevaranti, a ne vredni i pošteni uzgajivači.
    5. Pametan uzgajivač, pre svega uzgaja kvalitetno zemljište pa su posledica toga zdrava, tj. "organska" hrana puna onoga što biljci i nama treba - minerali, vitamini, makro i mikroelementi.
    p.s. ne nasedajte idiotskim tekstovima, sumnjajte u sve što vam se nudi, pa i u "organski" uzgojenu hranu, svet je put budala i prevaranata.
  • Limanac

    14.02.2017 09:57
    trovači
    Jadan pokušaj odbrane hemijskih koncerna - u tekstu nema ni jedan odgovor na jedino pitanje koje mene i moju porodicu interesuje: ko me žestoko truje hemikalijama...i dalje ostaje odgovor da je to, na žalost, klasična poljoprivreda a organska malo ili nimalo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna