Autor: Tanjug

Život
20.02.2018.
05:56
Dvogodišnje kliničko ispitivanje je pokazalo da redovna upotreba elektronskih cigareta nema negativan uticaj na zdravlje korisnika, saopštila je kompanija Imperial Brands.
  • Lekar

    24.02.2018 18:33
    @inzenjer
    Hvala, pozdrav i vama. Eto, pogledajte i ostale komentare. Moj utisak je da je nas narod neverovatno lakomislen da mu cigarete nece naskoditi. Tako olako prihvataju i e-cigarete i iQON. Sta vrede skrininzi i rana terapija kada nam je svaki treci stanovnik pusac a 70% izlozeno dimu u kuci i kafeu/restoranu.
  • Neko

    20.02.2018 22:10
    Kod prelaska na e-cigarete je vazno:
    1. Odaberite aromu najslicniju klasicnoj cigareti, nista vockasto, mirisljavo itd.
    2. Krenite sa srednjom nikotinskom jacinom, pa ako treba uz mesanje sa slabijom ili jacom nadjite koja vam doza odgovara. Mesa se samo ista aroma naravno.
    3. Budite spremni da u pocetku nemate 100% 'dozivljaj'obucne cigarete
    4. Niposto ali nikako - ne kombinujte obicnu.i.e-cigaretu. Ili jednu, ili drugu...a najbolje nijednu ☺
  • Inzenjer

    20.02.2018 21:50
    @lekar
    Da se meni nije desavalo nesto slicno bio bih zabezeknut. Napisali ste, po meni, sasvim tacan, jasan, logican I koncizan (kratak) komentar i dobili 4 negativna I ijedan pozitivan odgovor. Neverovatno. Ili, na zalost, je to neka nasa slika.
    Bez obzira, pozdravljam, dobru volju I strucnost. Nema nam druge nego da pisemo I da mozda, poneko, pre ili kasnije, I razume nesto. Nisu nam samo politicari krivi.
    Pozdrav iz bela sveta

  • Vlada

    20.02.2018 15:32
    Potpuni prelazak na e-cigarete
    Pusio sam 50 cigareta dnevno do pre 9 meseci. I bukvalno za jedan dan presao na elektronsku cigaretu i od tada vise nisam zapalio niti jednu cigaretu. Kod e-cigareta za pusace je najvaznije da izaberu tecnost koja ce im odgovarati i kolicinu nikotina. Ako to pogodite odmah (kao sto sam ja imao srecu u tome) onda je prelazak sa obicne cigarete na elektronsku veoma lak. Vecina ljudi proba tecnosti koje im ne odgovaraju ili zbog ukusa ili zbog kolicine nikotina i brzo odustaju. Malo je problem sta sa rukama, ali za to kupite e-cigaretu koja podseca na obicnu i necete imati ni taj problem. O tome da li se osecam bolje, nema potrebe ni da pricam. Nadam se da ovo moje iskusvo moze da pomogne nekom da prestane da pusi.
  • Lekar

    20.02.2018 10:11
    Istraživanje kao reklama
    Pa i cigareta ne daje značajne posledice nakon 1-2 godine upotrebe, ali se razvije zavisnost koja te usmeri na put od 2-3 decenije, do prvih posledica. Ovo istraživanje je ustvari skrivena reklama i najnižeg je ranga. Istraživač je kompanija koja proizvodi e-cigarete (konflikt interesa), nema kontrolne grupe, nema randomizacije a dužina trajanja je neprilagodjeno kratka za donošenje zaključka o bezbednosti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna